428
Η κατηγορούμενη Μαρία Καλογέρη | Τwitter

Στο σκαμνί υποψήφια της «Χρυσής Αυγής Κύπρου»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 13:30
Η κατηγορούμενη Μαρία Καλογέρη | Τwitter

Στο σκαμνί υποψήφια της «Χρυσής Αυγής Κύπρου»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 13:30

Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρέθηκε την Πέμπτη πρώην υποψήφια βουλευτής του ΕΛΑΜ (σ.σ. Χρυσή Αυγή Κύπρου) στις εκλογές του 2016, κατηγορούμενη για απειλές κατά του πρώην εραστή της και της συζύγου του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υποψήφια του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, το οποίο κατάφερε να εκλέξει δύο βουλευτές, άρχισε να στέλνει απειλητικά μηνύματα τόσο στον (παντρεμένο) πρώην εραστή της όσο και στη γυναίκα του.

Η κατηγορούμενη υποψήφια βουλευτής

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύοντας μάλιστα κάποια από τα μηνύματα.  Σε ένα από αυτά, το οποίο απευθυνόταν στη σύζυγο του πρώην εραστή της, η κατηγορούμενη Μαρία Καλογέρη έγραφε: «Η εμμηνόπαυση πρέπει να σου προκάλεσε και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Είσαι η προσωποποίηση του απόλυτου εξευτελισμού του γυναικείου φύλου. Να θυμάσαι. Γελά καλύτερα όποιος θα γελάσει τελευταίος. Είσαι άξια της τύχης σου».

Το παράρτημα ΕΛΑΜ

Στις βουλευτικές εκλογές του 2016, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) συγκέντρωσε 3,71% εξασφαλίζοντας δύο έδρες στην κυπριακή βουλή.

Ουσιαστικά πρόκειται για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο. Αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική του ονομασία: «Χρυσή Αυγή (Παράρτημα Κύπρου)», η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου και άλλαξε σε ΕΛΑΜ.

Ο επικεφαλής Χρίστος Χρίστου, πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής και «προστατευόμενος» του Νίκου Μιχαλολιάκου, διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και ως ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής είχε βρεθεί πολλές φορές στο πλευρό ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης (Κασιδιάρη, Παπά, Παναγιώταρο).

Σε άλλα μηνύματα οι απειλές της ήταν ακόμα πιο συγκεκριμένες: «Όταν θα σου φυτέψω μια σφαίρα στον εγκέφαλο, θα συνέλθεις για τα καλά. Είμαι ψυχρός εκτελεστής, να το ξέρεις (…) Θα σε κάνω να φτύσεις αίμα. Είσαι τελειωμένη, βρώμα». «Με αυτή τη στάση τίποτε δεν πρόκειται να σώσεις. Πήρες τον δρόμο που οδηγεί στο νεκροτομείο. Με αηδιάζεις».

Σε βάρος της, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για τα αδικήματα της επίμονης χρήσης δικτύου επικοινωνιών με σκοπό την πρόκληση, ενόχληση, παρενόχληση ή και άσκοπη ανησυχία καθώς και της αποστολής μηνυμάτων με κατάφωρα απειλητικό, προσβλητικό ή αισχρό περιεχόμενο. Η ίδια αρνήθηκε την ενοχή της, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί σε ακρόαση στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας, η κατηγορούμενη είχε προκαλέσει ξανά σάλο, με μία ακόμα οργισμένη αντίδρασή της (μέσω ανάρτησής της στο Facebook), τον Νοέμβριο του 2018, για τη δολοφονία 9χρονης Ρομά από τον 13χρονο αδελφό της στον Άγιο Ιωάννη Λάρνακας.

«Γύφτος Ρομά μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την ανήλικη αδελφή του. Θέλατε πολυπολιτισμικότητα, τώρα λου(σ)θείτε την!!» είχε γράψει, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων που τελικά την ανάγκασαν να κατεβάσει την ανάρτηση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...