227
Ο Τζορτζ Μάικλ σε πορτρέτο που φιλοτέχνησε ο Μάικλ Κρεγκ Μάρτιν -ένα μόνο από τα πολλά έργα που θα πουληθούν σύντομα σε δημοπρασία | Reuters

Στο σφυρί 170 έργα τέχνης από τη συλλογή του Τζορτζ Μάικλ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2019, 11:32
Ο Τζορτζ Μάικλ σε πορτρέτο που φιλοτέχνησε ο Μάικλ Κρεγκ Μάρτιν -ένα μόνο από τα πολλά έργα που θα πουληθούν σύντομα σε δημοπρασία
|Reuters

Στο σφυρί 170 έργα τέχνης από τη συλλογή του Τζορτζ Μάικλ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2019, 11:32

Περισσότερα από 170 έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του Τζορτζ Μάικλ βγαίνουν σε online δημοπρασία από την Κυριακή το μεσημέρι, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς που ο αξέχαστος τραγουδιστής και τραγουδοποιός είχε υποστηρίξει στη διάρκεια της ζωής του.

Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των σύγχρονων βρετανών καλλιτεχνών Ντέιμιεν Χιρστ, Σάρα Λούκας και Μάικλ Κρεγκ-Μάρτιν.

Τα αντικείμενα από τη συλλογή του Τζορτζ Μάικλ θα εκτίθενται επίσης δημόσια για την επόμενη εβδομάδα από τον οίκο Christie’s, που διενεργεί τη δημοπρασία.

Οι εκτιμήσεις του οίκου για την αξία των έργων που δημοπρατούνται κυμαίνονται από τα 465 ευρώ έως τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας άντρας ποζάρει μπροστά στο έργο «Handcuffs» (Χειροπέδες) του Κρεγκ-Μάρτιν, που ανήκει στη συλλογή του Τζορτζ Μάικλ

«Το όνομα του Τζορτζ Μάικλ έχει απήχηση σε οπαδούς ανά τον κόσμο και αποκαλύπτει ένα πρωτοπόρο δημιουργικό ταλέντο», δήλωσε η Πάολα Σαρατσίνο Φέντι, υποδιευθύντρια και ειδική στη σύγχρονη τέχνη του οίκου Christie’s στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Η Συλλογή Τζορτζ Μάικλ αντανακλά αυτό το επαναστατικό πνεύμα στη δυναμική του ομάδα καλλιτεχνών και την αφοσίωση στις τέχνες».

Η διαδικτυακή δημοπρασία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία παραδοσιακή δημοπρασία στις 14 Μαρτίου.

Ένας άντρας ποζάρει μπροστά στο έργο «Untitled (SEX)» του Κρεγκ-Μάρτιν, που ανήκει στη συλλογή του Τζορτζ Μάικλ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...