213
Καμένες κατοικίες στο Μάτι | REUTERS/Alkis Konstantinidis/File Photo

Στο πλευρό των πυρόπληκτων οι ομογενείς σε Αυστραλία και ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 09:45
Καμένες κατοικίες στο Μάτι
|REUTERS/Alkis Konstantinidis/File Photo

Στο πλευρό των πυρόπληκτων οι ομογενείς σε Αυστραλία και ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 09:45

Οι φονικές πυρκαγιές με τους 94 νεκρούς στο Μάτι κινητοποίησαν σε πρωτοφανή βαθμό ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Έστω και εξαιτίας της τραγωδίας, οι Ελληνες της Διασποράς οργανώθηκαν για τη συγκέντρωση χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους ομοεθνείς τους, σημειώνει ο Guardian.

«Ολοι επηρεάστηκαν σε τεράστιο βαθμό», είπε στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Ελένα Σμιθ ο Μπιλ Παπαστεργιάδης, επικεφαλής της κοινότητας των 300.000 Ελλήνων της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Ο κ. Παπαστεργιάδης, τις πρώτες κιόλας ώρες από την τραγωδία, επικοινώνησε με τις ελληνικές προξενικές Αρχές αλλά και τις αυστραλιανές Αρχές, ενώ κινητοποίησε και την κοινότητα. Μέσα σε μια εβδομάδα συγκεντρώθηκαν 500.000 δολάρια Αυστραλίας.

Το ίδιο συνέβαινε και στις ΗΠΑ, με την ενεργή κινητοποίηση σταρ ελληνικής καταγωγής όπως η Νία Βαρντάλος και η σύζυγος του Τομ Χανκς Ρίτα Γουίλσον.

Παραταύτα, σημειώνει το δημοσίευμα, υπάρχει μια δόση δυσπιστίας στις κοινότητες της Διασποράς για την αποτελεσματικότητα και την ακεραιότητα του ελληνικού Δημοσίου σε ό,τι αφορά την διαχείριση αυτών των καταστάσεων – και κυρίως των χρημάτων που προσφέρονται για τους πληγέντες.

Οι ομογενείς της Αυστραλίας θα ήθελαν, όπως λέει ο κ. Παπαστεργιάδης, μέρος του ποσού που διαθέτουν να πάει στους πυροσβέστες και στον εξοπλισμό που τόσο έχουν ανάγκη. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε θα χρησιμοποιηθεί σωστά και θα πάει στα κατάλληλα πρόσωπα που το έχουν ανάγκη», εξηγεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...