370
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Checkpoint | Twitter

Στο πλευρό της «Θετικής Φωνής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 20:28
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Checkpoint
|Twitter

Στο πλευρό της «Θετικής Φωνής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 20:28

Στο πλευρό των μελών και των εθελοντών της «Θετικής Φωνής» που είδαν το ξημέρωμα της Δευτέρας τα γραφεία τους στο Μοναστηράκι να γίνονται στόχος εμπρηστών στέκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα τη χαρά να επισκεφτώ πρόσφατα το #Checkpoint, να δω από κοντά το σημαντικό έργο που κάνουν και να γνωρίσω ανθρώπους που έχουν βοηθήσει. Η επίθεση που δέχτηκαν χθες είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Την επίθεση στο Checkpoint καταδίκασε μέσω ανάρτησής του, και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, υπεύθυνο της καμπάνιας του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του checkpoint στη οδό Πιττάκη 4 και άκουσαν από τον Γιάννο Λιβανό, Διευθυντή του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τον Γιώργο Τσιακαλάκη, υπεύθυνο επικοινωνίας του συλλόγου, τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στο περιθώριο της ενημέρωσης οι κ.κ. Λιβανός και Τσιακαλάκης διαβεβαίωσαν πως αυτά τα περιστατικά εγκληματικής βίας τους πεισμώνουν και δεν τους φοβίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι πυρπόλησαν τον χώρο που στεγάζει το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο Μοναστηράκι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ αφαίρεσαν τη σημαία με το ουράνιο τόξο που συμβολίζει τον αγώνα των κινημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κέντρο, η φωτιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της δομής και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Ωστόσο, η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής εμπόδισε την εξάπλωσή της στους επάνω ορόφους, καθώς και στα διπλανά κτίρια σε μία εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός πως στη δομή δεν βρίσκονταν άνθρωποι, η ζωή των οποίων θα μπορούσε να κινδυνεύσει.

«Οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και προκάλεσαν την πυρκαγιά ρίχνοντας βενζίνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τα Checkpoint ως μία πρωτοβουλία της Θετικής Φωνής και του ιδρύματος AHF Europe, έχουν διενεργήσει πάνω από 100.000 δωρεάν εξετάσεις και διαγιγνώσκουν κάθε χρόνο περίπου το 30% των νέων περιστατικών HIV στην Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των ευάλωτων ομάδων σε αυτή την προσπάθεια και η διεθνής αναγνώριση της επιτυχίας της, οφείλεται στο γεγονός ότι ιεραρχεί εξίσου υψηλά με την αξία της υγείας, την αξιοπρέπεια, την ισονομία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσθέτει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...