Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Φίλη στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ | Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Επικαιρότητα

Στο πλευρό της ΟΛΜΕ ο Τσίπρας κατά του πολυνομοσχεδίου Κεραμέως

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία προωθεί την απαξίωση της δημόσιας Παιδείας, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Κόκκινο» πανί η τηλεκπαίδευση
Protagon Team

Την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

Πιστός στην κομματική γραμμή που ο ίδιος ως κυβέρνηση χάραξε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης της ΟΛΜΕ παρουσία του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταθέτει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία χωρίς να έχει προηγηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος.

Διαφωνούμε, είπε, με την αύξηση του αριθμού των εξετάσεων, με το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, πτυχές που -όπως υποστήριξε- ανοίγουν ένα παράθυρο στην ιδιωτική εκπαίδευση, προωθώντας την απαξίωση της δημόσιας Παιδείας.

Η δεύτερη βασική αντίθεσή του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε,  είναι με το ζήτημα της καταγραφής της μαθησιακής διαδικασίας.

Πρόκειται για ηθικό θέμα, παρατήρησε και «οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μαθησιακή διαδικασία και κυρίως το δικαίωμα και των μαθητών και των γονιών τους να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα».

Κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι η τηλεργασία» και αναδεικνύοντας ένας ακόμα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μαθησιακή διαδικασία, αφουγκραζόμενος έτσι τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η ΟΛΜΕ για το θέμα.