155
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν, τον περασμένο Αύγουστο | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 07:51
Στιγμιότυπο από την προηγούμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν, τον περασμένο Αύγουστο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2020, 07:51

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη, στο Παρίσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν διμερή ζητήματα, όπως η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, η οικονομία, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο γάλλος πρόεδρος θα υποδεχτεί τον έλληνα Πρωθυπουργό στο προεδρικό Μέγαρο στις 14:25. Κατά τη διάρκεια του γεύματος θα αρχίσουν οι συνομιλίες των δύο πλευρών. Οι δύο ηγέτες θα έχουν αργότερα κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στις 15:45 θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνεται συνάντηση με επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του ελληνογαλλικού φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...