«Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειές τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην Εντατική. Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν», αναφέρει στην περιγραφή του ο αναισθησιολόγος | INTIMEnews
Επικαιρότητα

«Στο Παπανικολάου διασωληνώνουν 40άρηδες και 50άρηδες – είμαστε σε πόλεμο»

Με διαδοχικές αναρτήσεις του στα social media, αναισθησιολόγος του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης επιχειρεί να καταδείξει την κρισιμότητα των στιγμών στη μάχη κατά του κορονοϊού που κάποιοι επιμένουν να αμφισβητούν
Protagon Team

Μήνυμα συστράτευσης και στήριξης της ηρωικής προσπάθειας που καταβάλλουν καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, στέλνει μέσω ανάρτησής του στα social media, αναισθησιολόγος του «Παπανικολάου», περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται την τελευταία περίοδο ο υγειονομικός πόλεμος με τον κορονοϊό.

Στον πόλεμο, τονίζει χαρακτηριστικά, «όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνείες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”. Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο. Βοηθώντας και δίνοντας κουράγιο στους γιατρούς, νοσηλευτές και παραιατρικό προσωπικό, να ανταπεξέλθουν στην άνιση και άνευ όρων αυτή μάχη».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο γιατρός του «Παπανικολάου» περιγράφει τις πρωτόγνωρες σκηνές που εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο με διασωληνώσεις όχι μόνο ηλικιωμένων, αλλά 40χρονων και 50χρονων.

H ανάρτησή του (εδώ) περιλαμβάνει και ένα μήνυμα για όσους «εξακολουθούν να στηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας, και να είναι απείθαρχοι στα μέτρα προστασίας θέτοντας σε κίνδυνο πέρα από τους εαυτούς τους, και τις ζωές άλλων πολιτών».

«Μην ντραπείτε να τους καταγγείλετε αν τους δείτε… Η ΒΛΑΚΕΙΑ εν μέσω πανδημίας είναι δυνητικά ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ, και αν κάποιοι δεν με πιστεύουν, θέλω να τους πω ότι καλύτερα να ζεις παραπλανημένος, παρά διασωληνωμένος…», καταλήγει ο αναισθησιολόγος του «Παπανικολάου» για όσους επιμένουν να αμφισβητούν την κρισιμότητα της κατάστασης.