200
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές | Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο νοσοκομείο του Βόλου ο Κουφοντίνας – Αρνείται να δεχτεί τροφή

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 08:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/05/2019, 10:10
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη έξοδό του από τις φυλακές
|Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο νοσοκομείο του Βόλου ο Κουφοντίνας – Αρνείται να δεχτεί τροφή

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 08:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/05/2019, 10:10

Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης thenewspaper.gr ο Κουφοντίνας ένιωσε ατονία και έντονες ζαλάδες. Εδώ και πέντε ημέρες έχει αρχίσει απεργία πείνας για να του χορηγηθεί εκ νέου άδεια.

Η μεταφορά του από τις φυλακές της Κασσαβέτειας στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Κατά την εξέταση οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πτώση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της απεργίας πείνας, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Εξακολουθεί πάντως να νοσηλεύεται, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και σε ειδικό χώρο κρατουμένων στη νέα πτέρυγα του ιδρύματος. Ωστόσο αρνείται να λάβει τροφή.

Μόλις το Σάββατο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα είχε απειλήσει τους δικαστές που θα εξετάσουν αυτή την εβδομάδα το αίτημα του Κουφοντίνα. «Αν κόψουν το κόκκινο νήμα, όλα θα κοκκινίσουν», έγραφε.

Σε απάντηση η Ενωση Δικαστών έκανε λόγο για «φασιστικές μεθόδους» και κάλεσε την Πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, υπό διακριτική μεν, αλλά ισχυρή αστυνομική παρουσία είναι από χθες Δευτέρα το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου λόγω των απειλών από στελέχη του Ρουβίκωνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...