197
Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος – Ηταν εμβολιασμένος

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 15:12
Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος – Ηταν εμβολιασμένος

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 15:12

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Aγιος Ανδρέας», εισήχθη εκτάκτως την Κυριακή με εμπύρετο σύμπτωμα ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση και να εκτιμηθεί λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του.

Αρχικά υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο οι θεράποντες ιατροί έκριναν σκόπιμο να διενεργηθεί και μοριακό τεστ το αποτέλεσμα του οποίου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και από το οποίο προέκυψε ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό οπότε άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες , ο Μητροπολίτης,  στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μετάδοση του κορονοϊού.

Ωστόσο «είναι ευτυχές το γεγονός πως είναι πλήρως εμβολιασμένος και για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα και με τον θεράποντα ιατρό του Λεωνίδα Στέλλα, διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η 6η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, ο Μητροπολίτης θα παραμείνει για νοσηλεία στην κλινική Covid του «Αγίου Ανδρέα» μόνο για λίγες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...