308
Ο Αλτμάιερ την στιγμή που γλυστράει και πέφτει από ύψος | Screenshot/Youtube

Στο νοσοκομείο έπειτα από σοβαρή πτώση ο γερμανός υπ. Οικονομικών

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 20:39
Ο Αλτμάιερ την στιγμή που γλυστράει και πέφτει από ύψος
|Screenshot/Youtube

Στο νοσοκομείο έπειτα από σοβαρή πτώση ο γερμανός υπ. Οικονομικών

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 20:39

Ο Πέτερ Αλτμάιερ παρουσίαζε σε ομιλία του στο Ντόρτμουντ το σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία ενός νέου δικτύου Cloud με την ονομασία Gaia X.

Ο υπουργός μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, πήγε να κατέβει από το πόντιουμ όταν από απροσεξία σκόνταψε και έπεσε στο κενό «κουτρουβαλώντας» τουλάχιστον πέντε σκαλοπάτια.

Παρότι όσοι βρίσκονταν γύρω του έσπευσαν αμέσως να τον βοηθήσουν, ο Αλτμάιερ χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ίδιος, πάντως, αντιμετώπισε με χιούμορ την κατάσταση και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες καθώς επίσης και τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλεύτηκε.

Ο Αλτμάιερ «παραπάτησε και έπεσε την ώρα που έφευγε από τη σκηνή κατεβαίνοντας τα σκαλιά» έπειτα από ομιλία του στο Ντόρτμουντ στη διάρκεια διάσκεψης για τον ψηφιακό κόσμο, εξήγησε η εκπρόσωπος του.

«Τη φροντίδα του ανέλαβαν γιατροί επιτόπου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις».

«Πηγαίνει καλά, δεδομένων των περιστάσεων», «έχει διαύγεια και έχει ήδη ευχαριστήσει τους διασώστες και τους γιατρούς για τη φροντίδα τους», διευκρίνισε το υπουργείο.

Ένα παραβάν επιστρατεύτηκε κατά την επέμβαση των διασωστών στην αίθουσα όπου ο υπουργός είχε εκφωνήσει την ομιλία του και το κοινό κλήθηκε να αδειάσει την αίθουσα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Ο Αλτμάιερ διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον υπουργό στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο υπουργός, 61 ετών, μέλος του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, έχει σπάσει τη μύτη του και έχει ένα ανοικτό τραύμα στο κεφάλι.

«Χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο», όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», «και ως εκ τούτου, οι προγραμματισμένες για σήμερα συνομιλίες του με την Καγκελάριο αναβλήθηκαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...