279
O Mατέο Σαλβίνι σε τηλεοπτική του εμφάνιση την Πέμπτη | YouTube/Tg4

Στο Μιλάνο υποψήφιος ο Σαλβίνι: «Οι Ρώσοι δεν θα επηρεάσουν τις ιταλικές εκλογές»

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 13:42
O Mατέο Σαλβίνι σε τηλεοπτική του εμφάνιση την Πέμπτη
|YouTube/Tg4

Στο Μιλάνο υποψήφιος ο Σαλβίνι: «Οι Ρώσοι δεν θα επηρεάσουν τις ιταλικές εκλογές»

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 13:42

Τα ψηφοδέλτιά της για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία παρουσιάζει την Παρασκευή η Λέκγκα του Ματέο Σαλβίνι, με τον ίδιο να γνωστοποιεί ότι θα κατέλθει υποψήφιος στο Μιλάνο και παράλληλα να απορρίπτει τα περί ρωσικού δακτύλου στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη της νέας ιταλικής κυβέρνησης.

«Θα είμαι υποψήφιος στην πόλη μου, στο Μιλάνο, αν και μου ζητούν να “κατέβω” και σε άλλες περιοχές, όπως στην περιφέρεια της Ρώμης και στο Μπάρι. Η Κεντροδεξιά είναι μια συμπαγής ομάδα με τον αέρα της νίκης, ενώ η Κεντροαριστερά είναι διαιρεμένη σε τέσσερις ομάδες», παρατήρησε ο Σαλβίνι, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Θεόδωρος Ανδρέαδης – Συγγελάκης.

Οσο αφορά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα της άκρας δεξιάς στο εσωτερικό της συντηρητικής συμμαχίας, αρκέστηκε να πει ότι «όποιο κόμμα λάβει τις περισσότερες ψήφους θα έχει την τιμή να κρατήσει στα χέρια του το πηδάλιο της χώρας».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την παρέμβαση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που κάλεσε τους Ευρωπαίους «να τιμωρήσουν τις ηλίθιες κυβερνήσεις τους», ο Ματέο Σαλβίνι είπε σε δηκτικό ύφος για τους πολιτικούς του αντιπάλους:

`«Η Μόσχα δεν θα επηρεάσει τις εκλογές μας. Εδώ και πολλά χρόνια δεν πάω στην Ρωσία και δεν έχω επαφές με ρώσους πολιτικούς. Ασχολούμαι με την Ιταλία και ελπίζω η Αριστερά να μην αναφερθεί κατά τις επόμενες τριάντα ημέρες σε άσχετα θέματα, όπως για παράδειγμα σε εξωγήινους, χρησιμοποιώντας ύβρεις».

Ο Σαλβίνι έχει εκφράσει ανοικτά την επιθυμία του, σε περίπτωση εκλογικής νίκης της συντηρητικής συμμαχίας, να οριστεί και πάλι υπουργός Εσωτερικών (όπως στην κυβέρνηση Λέγκας- Πέντε Αστέρων), ωστόσο η επικεφαλής των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, τού έχει απαντήσει οτι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα συζητηθεί μόνο μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...