411
Ο Πρωθυπουργός στο μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς της τραγωδίας | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Μάτι ο Πρωθυπουργός στο μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς της εθνικής τραγωδίας [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 08:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/07/2019 10:45
Ο Πρωθυπουργός στο μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς της τραγωδίας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Μάτι ο Πρωθυπουργός στο μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς της εθνικής τραγωδίας [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 08:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/07/2019 10:45

Στην επέτειο του ενός χρόνου από την τραγωδία στο Μάτι, τελέστηκε ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των 102 νεκρών, στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων στελεχών της κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός επέλεξε να ανακοινώσει χθες, Δευτέρα, στις προγραμματικές του δηλώσεις, μια σειρά από σημαντικά μέτρα-παρεμβάσεις (κατά πολλούς αυτονόητα, αν και επί έναν ολόκληρο χρόνο δεν είχε υπάρξει καμία αντίστοιχη κίνηση από την προηγούμενη κυβέρνηση) με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα, που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της τη «Μαύρη» εκείνη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου 2018.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει μία γυναίκα, έξω από την εκκλησία όπου τελέστηκε το μνημόσυνο – ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Σε μία εξαγγελία με υψηλό συμβολισμό αλλά κυρίως με άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ξεμπλοκάρει 31 εκατ. ευρώ τα οποία λιμνάζουν εδώ και έναν χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής.

Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με κατοίκους έξω από την εκκλησία
Ο Πρωθυπουργός μιλά με κόσμο έξω από το ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 102 θύματα της τραγωδίας στο Μάτι. Δίπλα του, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης
Εικόνα από το εσωτερικό της εκκλησίας με τα ονόματα των νεκρών

Οπως είπε ο Πρωθυπουργός, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα δοθεί η δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Μάτι.

Πρώτη κίνηση θα είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου, στο οποίο έχουν συσσωρευθεί εύφλεκτα υλικά που απειλούν τους κατοίκους. Για τον σκοπό αυτό, το γραφείο του Πρωθυπουργού επικοινώνησε με κατασκευαστικές εταιρείες για να το καθαρίσουν χωρίς κόστος για το Δημόσιο, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Πέραν αυτών, οι βαριά εγκαυματίες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα και σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.

Επιπλέον, οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για πέντε χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, θα γίνει καθαρισμός από τον επικίνδυνο αμίαντο που παραμένει στα καμένα σπίτια, ενώ θα δοθούν 20 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...