478
«Φίλε Κώστα - Φίλε Εκρέμ». Φωτογραφία από την προηγούμενη συνάντηση Ιμάμογλου - Μπακογιάννη στο Φανάρι τον περασμένο Μάρτιο | REUTERS

Στο Μαξίμου την Τρίτη ο Εκρέμ Ιμάμογλου – Συνάντηση με Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 14:43
«Φίλε Κώστα - Φίλε Εκρέμ». Φωτογραφία από την προηγούμενη συνάντηση Ιμάμογλου - Μπακογιάννη στο Φανάρι τον περασμένο Μάρτιο
|REUTERS

Στο Μαξίμου την Τρίτη ο Εκρέμ Ιμάμογλου – Συνάντηση με Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 14:43

Την Αθήνα επισκέπτεται το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε ανταπόδοση της επίσκεψης (εδώ) του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τον περασμένο Μάρτιο στην Πόλη.

Ο τούρκος πολιτικός που μετά την «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης (εδώ) απέναντι στον υποψήφιο του ΑΚΡ, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προβάλλει κατά ορισμένους αναλυτές ως ο επόμενος μεγάλος αντίπαλος του Ερντογάν για την προεδρία στη γείτονα, θα γίνει την Τρίτη δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για μία ολιγόωρη συνάντηση παρουσία του δημάρχου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Ιμάμογλου στην Αθήνα, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα έχει πρώτα συνάντηση, στις 11:15 της Τρίτης, με τον Κώστα Μπακογιάννη στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Αμέσως μετά, στις 13.00 θα μεταβούν μαζί στο Μέγαρο Μαξίμου, για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το απόγευμα της Τρίτης είναι προγραμματισμένη η ξενάγηση του κ. Ιμάμογλου στον αρχαιολοιγικό χώρο της Ακρόπολης και στις 21.00 οι δύο δήμαρχοι θα παρακολουθήσουν στο Ηρώδειο την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories.

Το πρωί της Τετάρτης στις 11:30 ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα επισκεφθεί την Αρχαία Αγορά και στη συνέχεια μαζί με τον δήμαρχο της Αθήνας θα δουν από κοντά τα έργα αστικής ανάπλασης που ειναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο.

Σειρά έχει στις 16.30 η έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν, με τον κ. Ιμάμογλου να αναχωρεί για την Πόλη το βράδυ της Τετάρτης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο πρώτος πολιτικός που νίκησε υποψήφιο του AKP στον δήμο της Κωνσταντινούπολης, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να τον πλήξει με «όπλο» την ποντιακή καταγωγή του, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία της χώρας του.

Οσο για την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, εξέφρασε την ευχή «το πρώτο μου ταξίδι να δημιουργήσει ωραίες ευκαιρίες και να συρρικνώσουμε το κενό της μη επίσκεψής μου μέχρι σήμερα». «Αυτήν την επίσκεψη μπορούμε να τη δούμε ως μια ισχυρή επικοινωνία μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας, καθώς η διπλωματία μεταξύ των πόλεων συμβάλλει σημαντικά στη διπλωματία μεταξύ των χωρών», εκτιμά, για να συμπληρώσει με μία αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη:

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι δύο χώρες είναι ήδη πολιτιστικά κοντά μεταξύ τους. Κοιτάξτε, ο θρυλικός μουσικός της Ελλάδας και του κόσμου, ο Μίκης Θεοδωράκης, τον οποίο χάσαμε στις αρχές αυτού του μήνα και μνημονεύουμε με μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη, για πρώτη φορά πάτησε το πόδι του στην Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη. Η σχέση που καθιέρωσε με τον πολύτιμο καλλιτέχνη της χώρας μας Ζουλφού Λιβανελί άφησε μια ιστορική μνήμη στην πόλη μας. Η φιλία τους κράτησε 40 χρόνια. Πιστεύω ότι εμείς ως οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας, κρατώντας ζωντανό αυτό το παράδειγμα, θα αναπτύξουμε πολύτιμες συνεργασίες που θα διαρκέσουν πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...