374
Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης | Alexandros Michailidis / SOOC

Στο Μαξίμου ο Ντέμης Νικολαΐδης για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2020, 15:23
Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης
|Alexandros Michailidis / SOOC

Στο Μαξίμου ο Ντέμης Νικολαΐδης για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2020, 15:23

To κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το Σάββατο, ο πρώην πρόεδρος και θρύλος της ΑΕΚ και πρώην πρόεδρος της ομάδας Ντέμης Νικολαΐδης, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι τυχαία ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήταν ο συντάκτης της πολυσυζητημένης τροπολογίας που κατατέθηκε άρον άρον και ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή (εδώ), προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση που είχε προκύψει με τον ΠΑΟΚ και τον επαπειλούμενο υποβιβασμό του λόγω πολυιδιοκτησίας.

Ο κ. Νικολαΐδης είναι ένα πρόσωπο που τυγχάνει μιας κάποιας πανελλήνιας αποδοχής και διατηρεί έναν δίαυλο επικοινωνίας με το περιβάλλον του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, καθώς μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι διατηρούσε εκπομπή στο Open, κανάλι του επιχειρηματία.

Από το Μαξίμου ανέφεραν ότι ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει σειρά επαφών με στελέχη από τον χώρο του ποδοσφαίρου, για την αντιμετώπιση των παθογενειών και ενόψει των επαφών με τους εκπροσώπους FIFA και UEFA, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Την πιο άμεση εμπλοκή της FIFA και της UEFA -υπό τη μορφή Μνημονίου μάλιστα- είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη (εδώ), όταν και απείλησε ότι αν συνεχιστεί το νοσηρό κλίμα θα διακόψει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας θα είναι επικεφαλής της επιτροπής που θα μεταβεί στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα για την συνάντηση με την FIFA και την UEFA.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως ανέφερε το iefimerida.gr, είναι να αποκοπεί το κομμάτι που αφορά το ποδόσφαιρο από το υφυπουργείο Αθλητισμού και να περάσει στα χέρια ειδικής επιτροπής που θα συμφωνηθεί με τις διεθνείς συνομοσπονδίες στη συνάντηση.

Πληροφορίες ήθελαν την κυβέρνηση να είναι σε αναζήτηση του επικεφαλής για την Επιτροπή και να μελετά το ενδεχόμενο του κ. Νικολαΐδη, ως ανθρώπου μακριά από την τοξικότητα του χώρου αλλά και γνώστη της κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της παρουσίας του Ντέμη στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «φιλολογική συζήτηση» -όπως ανέφερε το athensvoice.gr– και επιμένοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν θα αναλάβει κάποιο επίσημο πόστο.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι υπάρχει δυσφορία με τους χειρισμούς του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς το θέμα «ελληνικό ποδόσφαιρο» έχει αναλάβει ο κ. Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...