211
| Nikos Libertas / SOOC

Στο Μαξίμου ο Νίκος Δένδιας παραμονή του ταξιδιού του στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 13:08
|Nikos Libertas / SOOC

Στο Μαξίμου ο Νίκος Δένδιας παραμονή του ταξιδιού του στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 13:08

Μία ημέρα πριν αναχωρήσει για την Αγκυρα για το τετ α τετ με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό τον οποίο ενημέρωσε, εκτός από τα ελληνοτουρκικά, και για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Ανατολική Λιβύη τη Δευτέρα.

Και όλα αυτά ενώ αναμένεται στην Αθήνα ο νέος επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μενφί. Ο πρώην πρεσβευτής της Λιβύης στην Ελλάδα είχε απελαθεί μετά από την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών τον Νοέμβριο του 2019. Τώρα αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης 13 Απριλίου και την επομένη θα συναντηθεί τόσο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και με τον κ. Μητσοτάκη.

Πριν από την ενημέρωση του Πρωθυπουργού, ο κ. Δένδιας είχε συνεργασία με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ που για ακόμη μία φορά εξήρε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα Βαλκάνια.

«Εξαιρετική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σήμερα», έγραψε στο Τwitter ο κ. Πάιατ, για να προσθέσει:

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, μεταξύ άλλων μέσω των συνεχιζόμενων διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, της στήριξης μίας κυρίαρχης και ευημερούσας Λιβύης και της ενισχυμένης εμπλοκής της στα Δυτικά Βαλκάνια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...