285
Φωτογραφία από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πολυεθνικής την Παρασκευή στο Μαξίμου | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Στο Μαξίμου ο CEO της Boehringer Ingelheim για επενδύσεις €80 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 13:36
Φωτογραφία από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πολυεθνικής την Παρασκευή στο Μαξίμου
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Στο Μαξίμου ο CEO της Boehringer Ingelheim για επενδύσεις €80 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 13:36

Συνάντηση με τον Ουμπέρτους φον Μπάουμπαχ, διευθύνοντα σύμβουλο της  πολυεθνικής φαρμακευτικής Boehringer Ingelheim, εταιρείας  που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μας από το 1966, είχε την Παρασκευή στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,.

Η Boehringer Ingelheim αναπτύσσει και παράγει καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα για καρδιαγγειακές και ογκολογικες παθήσεις, διαβήτη, ασθένειες του αναπνευστικού καθώς και σπάνιες ασθένειες, ενώ το εργοστάσιο της  στο Κορωπί αποτελεί ένα από τα τέσσερις στρατηγικής σημασίας εργοστάσια του ομίλου παγκοσμίως, απασχολώντας 545 εργαζόμενους υψηλών προσόντων.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον CEO της εταιρείας για τις επενδύσεις της,  ύψους 80 εκατ. ευρώ, στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα και συζήτησε μαζί του την προοπτική ενός νέου κύκλου επενδύσεων επιπλέον 80 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σημειώνεται ότι η μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ελλάδα εφοδιάζει με εξαγωγές τις αγορές 70 χωρών παγκοσμίως και καταλαμβάνει ως μερίδιο το 2,2% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών. Το υψος το εξαγωγών αναμενεται να προσεγγισει το 1 δισ. ευρω το 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε εξάλλου τα νέα επενδυτικά κίνητρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για τη φαρμακοβιομηχανία, τόσο σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε κλινικές έρευνες και καινοτόμα προϊόντα όσο και για τις επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην προσέλκυση και μόνιμη εγκατάσταση ταλαντούχων επαγγελματιών στη χώρα μας μέσω της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και φον Μπάουμπαχ συμφώνησαν στον κομβικό ρόλο της φαρμακοβιομηχανίας στην ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά ως πρωτοποριακού κλάδου που συγκεντρώνει ανθρώπινο ταλέντο και τεχνολογική καινοτομία και συζήτησαν για τα κίνητρα που πρέπει να δώσει η Ευρώπη συνολικά για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών για σπάνιες ασθένειες, όπως οι νευρολογικές παθήσεις που έως σήμερα δεν αντιμετωπίζονται θεραπευτικά στο βαθμό που πρέπει.

Παρών στη συνάντηση ήταν κιαι ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...