257
Οι τρεις ηγέτες, από αριστερά ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή τους τον Δεκέμβριο | Intimenews/ΓτΠ/ANDREA BONETTI

Στο Ισραήλ ο Τσίπρας για την τριμερή με Αναστασιάδη και Νετανιάχου, παρουσία Πομπέο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 07:45
Οι τρεις ηγέτες, από αριστερά ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή τους τον Δεκέμβριο
|Intimenews/ΓτΠ/ANDREA BONETTI

Στο Ισραήλ ο Τσίπρας για την τριμερή με Αναστασιάδη και Νετανιάχου, παρουσία Πομπέο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 07:45

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα συμμετάσχει στην 1η Σύνοδο Κορυφής του σχήματος 3+1, δηλαδή των ηγετών της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Οι Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο κ. Πομπέο θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, ασφάλειας και άμυνας, οικονομίας και μετανάστευσης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν οι συζητήσεις για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, υπό το φως των σημαντικών αλλαγών στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, στις οποίες η χώρα μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η Αθήνα.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα σημειώσει ότι η ασφαλής μεταφορά ενεργειακών πόρων προς την ΕΕ, μέσω του πολλαπλασιασμού πηγών και διόδων, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ανακοινωθεί η υπογραφή, εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, της διακυβερνητικής συμφωνίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East – Med.

Πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι η συνάντηση αναδεικνύει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και σηματοδοτεί τον ενισχυμένο ρόλο των τριών χωρών στην ασφάλεια και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά την συνάντηση καθιέρωσης Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συζητηθεί η συνεργασία του τριμερούς αυτού σχήματος με τις ΗΠΑ, κάτι που, όπως παρατηρούν, αντανακλά και τη συνολική αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με τις ΗΠΑ.

Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...