255
Aποψη της σχολικής μονάδας στην Καλαμαριά | Google

Στο Γυμνάσιο Καλαμαριάς κάνουν κατάληψη για να διώξουν μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 19:12
Aποψη της σχολικής μονάδας στην Καλαμαριά
|Google

Στο Γυμνάσιο Καλαμαριάς κάνουν κατάληψη για να διώξουν μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 19:12

Ενα ακόμα πρωτοφανές περιστατικό σε σχολική μονάδα της χώρας σημειώθηκε στην Καλαμαριά, όπου μαθητές του 2ου Γυμνασίου έκαναν κατάληψη ζητώντας την απομάκρυνση 12χρονου συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες, τον οποίο και χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνο!

Σε ανακοίνωση μάλιστα που ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου (δείτε τη κάτω), αναφέρουν και τους λόγους για τους οποίους απαιτούν να φύγει ο συγκεκριμένος μαθητής. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ο 12χρονος είναι επικίνδυνος για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, ενώ φθάνουν στο σημείο να τον κατηγορούν ακόμα και για σεξουαλική παρενόχληση.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 12χρονου κάνει λόγο για «πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» και δηλώνει ότι θα προβεί σε  καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας.

«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση όπου τον κατονόμαζαν και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο», ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Μάλιστα όπως υπογράμμισε, «το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού».

«Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», έλεγε με αγωνία.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί από την καγκελόπορτα του σχολείου.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε ο κ. Ανανιάδης στο thestival.gr.

H διευθύντρια του Γυμνασίου μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να τοποθετηθεί για το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...