322
Οι εικόνες που μετέδωσε το Open νωρίς το βράδυ της Δευτέρας και οδήγησαν στο μερικό κλείσιμο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης | YouTube/OpenTV

Στο ΕΣΡ το Open για τα πλάνα συνωστισμού από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 12:10
Οι εικόνες που μετέδωσε το Open νωρίς το βράδυ της Δευτέρας και οδήγησαν στο μερικό κλείσιμο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης
|YouTube/OpenTV

Στο ΕΣΡ το Open για τα πλάνα συνωστισμού από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 12:10

Είναι μια μικρή κρίση των ελληνικών ΜΜΕ μέσα στη μεγάλη κρίση του κορονοϊού. Τα πλάνα συνωστισμού (εδώ) που μετέδωσε τη Δευτέρα το βράδυ το Open TV από τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και οδήγησαν στην «οδυνηρή», κατά δήλωση του δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Ζέρβα, απόφαση για το κλείσιμό της (εδώ) –στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και ανάσχεσης της διασποράς του Covid-19–, επικρίθηκαν από πολλούς, Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Από τη μία υπήρξαν διάφορες αιχμές από ανταγωνιστικά τού Open κανάλια που έσπευσαν να αμφισβητήσουν το ρεπορτάζ, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν και διάφορες θεωρίες για την πιστότητά του, ακόμα και συνωμοσίας: άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν παλαιά πλάνα –μολονότι υπήρχε η ένδειξη Live και υπήρχαν και φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πιστοποιούσαν την ύπαρξη πολλών αμέριμνων περιπατητών εκείνο το απόγευμα της 30ής Μαρτίου– και άλλοι ότι οι εικόνες είχαν υποστεί επεξεργασία, σε κάθε περίπτωση για να δείχνουν σκοπίμως πολύ κόσμο, να εκμαιεύσουν μια απόφαση κλεισίματος και να ενισχύσουν την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «ατομικής ευθύνης».

Ετσι, το Open, διαμέσου του Δημήτρη Μιχαλέλη, διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού, ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο ΕΣΡ.

«…προφανώς κάποιοι την Ενημέρωση την αντιλαμβάνονται είτε ως αστείο είτε ως “σενάριο συνωμοσίας” ή ακόμη κι ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επειδή όμως εμείς στις Ειδήσεις του ΟΡΕΝ δεν την αντιλαμβανόμαστε με κάποιον από αυτούς τους τρόπους…

κι επειδή η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες –ιδίως αυτό το διάστημα– πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΗ, πριν από λίγη ώρα εστάλη στο ΕΣΡ επιστολή. Προσφεύγουμε αυτοβούλως για όσα κακοηθέστατα έχουν αναφερθεί για την τηλεοπτική κάλυψη της περασμένης Δευτέρας στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

Διότι το ΕΣΡ είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει.

Και μετά…βλέπουμε!

(σ.σ: προφανώς και εστάλη στο ΕΣΡ όλο το υλικό)», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με ανάλυση που έγινε από τα Ellinika Hoaxes, σε καμία περίπτωση το επίμαχο βίντεο δεν είναι κατασκευασμένο, ωστόσο η λήψη ζουμ δημιούργησε εικόνα πυκνότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...