203
| Alexandros Michailidis / SOOC

Στο επίκεντρο του EuroWorking Group προϋπολογισμός και συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 08:56

Στο επίκεντρο του EuroWorking Group προϋπολογισμός και συντάξεις

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 08:56

Το μέλλον των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 εξαρτάται από τις αποφάσεις του EuroWorking Group που διεξάγεται σήμερα Πέμπτη, με την κυβέρνηση να αναμένει ότι τελικά θα διασωθούν.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι το EWG θα δεχτεί ότι το μέτρο της μείωσης των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό.

Υπολογίζει η Αθήνα αφενός στα θετικά στοιχεία του προϋπολογισμού όσον αφορά το πλεόνασμα κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το tovima.gr, ακόμη και στην περίπτωση που οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεχτούν τα επιχειρήματα της Αθήνας, θα πρόκειται για αναστολή και όχι για κατάργηση των περικοπών. Ουσιαστικά το μέτρο θα κρίνεται εκ νέου κάθε χρόνο ανάλογα την πορεία των πλεονασμάτων και της επίτευξης του στόχου του 3,5% έως το 2022.

Το επόμενο βήμα είναι το έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου όπου θα επικυρωθεί η απόφαση του EWG. Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου θα εκδοθεί η πρώτη Έκθεση Μεταμνημονιακής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του κράτους με το τελικό σενάριο (το προσχέδιο περιλάμβανε και τη μείωση και τη διάσωση), ενώ στις 3 Δεκεμβρίου το Eurogroup θα συνεδριάσει για να επικυρώσει την όποια απόφαση έχει ήδη ληφθεί πάνω στο θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...