194
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Στο 72% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson, όμως…

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 15:58

Στο 72% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson, όμως…

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 15:58

Είναι ένα εμβόλιο που το περιμένει η ανθρωπότητα και η επιστημονική κοινότητα με αγωνία. Και αυτό επειδή η Johnson & Johnson έχει πει ότι αναπτύσσει μονοδοσικό εμβόλιο –σε αντίθεση με αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca που χρειάζονται επαναληπτική δόση– το οποίο μάλιστα θα μπορεί να συντηρείται σε απλά ψυγεία και όχι σε καταψύκτες.

Ετσι, η ανακοίνωση της αμερικανικής φαρμακευτικής για τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών αναμένονταν με αγωνία. Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το εμβόλιό της ήταν 72% αποτελεσματικό στην προστασία από την Covid-19 στη μελέτη εντός ΗΠΑ, ωστόσο η αποτελεσματικότητα έπεσε στο 66% όταν στις κλινικές δοκιμές συμπεριλήφθηκαν εθελοντές από άλλες ηπείρους και οι μεταλλάξεις του ιού.

Οπως ανέφερε το Reuters, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 66% στη Λατινική Αμερική και μόλις 57% στη Νότια Αφρική, όπου μια ιδιαίτερα ανησυχητική και επιθετική μετάλλαξη του κορονοϊού κυκλοφορεί.

Τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson εμφανίζονται να είναι χαμηλότερα από αυτά των δύο εμβολίων που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ, των Pfizer Inc και BioNTech και της Moderna, που είχαν ανακοινώσει ποσοστό ανοσίας 95% ύστερα από δύο δόσεις. Ομως αυτές οι δοκιμές είχαν γίνει κατά βάση στις ΗΠΑ και πριν την διασπορά των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...