251
Πολίτες αναμένουν για PCR τεστ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης | Intime

Συνταγή ΗΠΑ και στην Ελλάδα: Στις πέντε ημέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 28 Δεκεμβρίου 2021, 15:32
Πολίτες αναμένουν για PCR τεστ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης
|Intime

Συνταγή ΗΠΑ και στην Ελλάδα: Στις πέντε ημέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 28 Δεκεμβρίου 2021, 15:32

Τη μείωση της καραντίνας για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Ομικρον, οι οποίοι εμφανίζουν καθόλου ή πολύ ήπια συμπτώματα, αποφάσισαν το μεσημέρι της Τρίτης οι ειδικοί, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αλλάξουν και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η απόφαση των ελληνών ειδικών έρχεται μετά και τις νέες οδηγίες των Κέντρων Ελεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, τα οποία αποφάσισαν η καραντίνα να μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα, στις πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους έχουν ήπια συμπτώματα της μετάλλαξη Ομικρον.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, οι πολίτες θα παραμένουν σε απομόνωση για πέντε ημέρες από την ημέρα της διάγνωσης και ακόμη πέντε ημέρες θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού και πάντα.

Οσον αφορά τους επαγγελματίες υγείας, θα μπορούν και αυτοί να επιστρέφουν στο νοσοκομείο μετά από πέντε ημέρες, όμως μόνον εάν έχουν αρνητικό PCR τεστ.

«Η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία που έχουμε από την Ομικρον στο κομμάτι της νόσησης είναι ενθαρρυντικά. Από τa CDC υπάρχει μείωση της καραντίνας, άρα αυτό δείχνει ότι οι νοσηλείες που θα χρειαστούν είναι πρώτα απ’ όλα πολύ λιγότερες, αλλά και η χρονική διάρκειά τους δεν είναι όπως αυτών της Δέλτα, που έφταναν τις 10 μέρες. Μιλάμε για νοσηλείες από 48 έως 72 ώρες», είχε πει νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί είναι ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν και ούτε προβλέπεται να ενημερωθούν από κάπου, για το αν νοσούν με μετάλλαξη Ομικρον, με Δέλτα ή με κάποιο άλλο στέλεχος του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...