191
Ο Χριστόδουλος Ξηρός μετά τη σύλληψή του το 2015 | Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στις φυλακές Χαλκίδας μετήχθη μυστικά ο Χριστόδουλος Ξηρός

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 12:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2018,15:01
Ο Χριστόδουλος Ξηρός μετά τη σύλληψή του το 2015
|Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στις φυλακές Χαλκίδας μετήχθη μυστικά ο Χριστόδουλος Ξηρός

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 12:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2018,15:01

Αλλος ένας από τους καταδικασμένους τρομοκράτες της 17Ν, μετά τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μεταφέρεται από τον Κορυδάλλο, αν και αυτή τη φορά όχι σε αγροτική φυλακή.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Χριστόδουλος Ξηρός μετήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα στις φυλακές της Χαλκίδας.

Ο Ξηρός είναι καταδικασμένος σε έξι φορές ισόβια για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, ενώ στο παρελθόν είχε κατορθώσει να αποδράσει πριν συλληφθεί εκ νέου το 2015.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης που επικαλείται το ΑΠΕ, η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού οι οποίες πρόκειται βήμα-βήμα να μετατραπούν σε σωφρονιστικό κατάστημα υποδίκων.

Την Παρασκευή, στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Οπως αναμενόταν η μεταγωγή του Χρ. Ξηρού προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα ότι συμπεριφέρεται με ιδιαίτερη «στοργή» προς τους καταδικασμένους τρομοκράτες.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...