187
Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης κατά την επίσκεψή τους στο «Σισμανόγλειο» | Υπ. Υγείας

Στις 77 οι διακομιδές στην Αττική λόγω φωτιάς και καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 12:56
Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης κατά την επίσκεψή τους στο «Σισμανόγλειο»
|Υπ. Υγείας

Στις 77 οι διακομιδές στην Αττική λόγω φωτιάς και καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 12:56

Συνολικά 77 πολίτες μεταφερθήκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς, αλλά και του καύσωνα, από τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης, μέχρι και τις 8 το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Παναγιώτη Μπεχράκη, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το οποίο από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, τέθηκε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας και αντιμετώπισε τα περιστατικά ήπιων αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασαν κάτοικοι της περιοχής.

Ο κ. Μπεχράκης τόνισε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και τα μικρά παιδιά, θα πρέπει να παραμείνουν την Τετάρτη στο σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Στους δρόμους της Αττικής μόνο με μάσκα υψηλής προστασίας

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σημειώνει πως καλό θα ήταν οι πολίτες στην Αττική να μην κυκλοφορούν άσκοπα την Τετάρτη, και αν πρέπει να βγουν έξω από το σπίτι, να φορέσουν μάσκα υψηλής προστασίας τύπου N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 και όχι απλή χειρουργική (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...