187
|

Στις 25 Ιανουαρίου αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 20:33

Στις 25 Ιανουαρίου αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 20:33

Ορίστηκε για το τέλος Ιανουαρίου η ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με μια λιτή ανακοίνωση, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ότι «οι 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021».

Επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας θα είναι ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης, ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

Οι συζητήσεις θα επιχειρήσουν να πιάσουν ξανά το νήμα των επαφών που είχαν διακοπεί τον Μάρτιο του 2016.

Μόλις σήμερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση: «Καλούμε την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές», ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας για να προσθέσει: «Εμείς είμαστε οικοδεσπότες και την οριστική ημερομηνία θα την καθορίσουν οι επιτροπές που θα συναντηθούν μαζί με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα θέματα».

Επί του ζητήματος των διερευνητικών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διεμήνυσε σε συνέντευξή του την Κυριακή ότι «η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές, οψέποτε αυτές ξεκινήσουν, με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση. Δεν μπορεί ο εις των συνομιλητών να αποφασίσει μονομερώς την διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης. Αυτό ισοδυναμεί με προσπάθεια υπονόμευσης των επαφών αυτών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...