317
|

Στις 20 Φεβρουαρίου το 1ο Ακτοπλοϊκό Συνέδριο από το TheSeaNation Conference

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 16:04

Στις 20 Φεβρουαρίου το 1ο Ακτοπλοϊκό Συνέδριο από το TheSeaNation Conference

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 16:04

Με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η εγχώρια ακτοπλοΐα και υπό το πρίσμα των μεταρρυθμίσεων που εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας για τον κλάδο, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 διοργανώνεται στο Ιδρυμα Ευγενίδου, το 1ο Ακτοπλοϊκό Συνέδριο, υπό τον τίτλο «H ελληνική ακτοπλοΐα αρτηρία ζωής για τα νησιά».

Το συνέδριο διοργανώνεται από το ειδησεογραφικό ναυτιλιακό site www.thesanation.gr  υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ\).

Σκοπός του, να αναλυθούν τα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τον ακτοπλοϊκό κλάδο και να αναζητηθούν βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις μέσα από ένα ζωντανό διάλογο μεταξύ υπουργείου, τοπικής αυτοδιοίκησης, πλοιοκτητριών εταιρειών, ναυτικών και επιβατών.

Τα νέα ακριβότερα καύσιμα και οι επιπτώσεις στις ακτοπλοϊκές μεταφορές και στους ναύλους επιβατών και φορτίων, η πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και της βελτίωσης του ακτοπλοϊκού δικτύου μέσω και της σημαντικής αύξησης των μισθωμάτων για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας, η ανάγκη ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου, είναι μερικά μόνο από τα θέματα αιχμής που θα συζητηθούν.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα του κλάδου και το ακτοπλοϊκό δίκτυο, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των χρηστών των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, όπως στελέχη μεταφορικών εταιρειών, εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων κ.λ.π.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, πάνω από το 7% του παγκόσμιου στόλου της επιβατηγού ναυτιλίας αποτελείται από πλοία που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά

Η ελληνική ακτοπλοΐα -μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη- μεταφέρει κάθε χρόνο πάνω από 35 εκατ. έλληνες και ξένους ταξιδιώτες και συνδέει σχεδόν σε καθημερινή βάση τα περίπου 120 κατοικημένα νησιά με την ηπειρωτική χώρα.

Ταυτόχρονα, εξυπηρετεί τη μεταφορά αγαθών από και προς την υπόλοιπη Ελλάδα, διευκολύνοντας τον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση και το εμπόριο.

Η συμβολή της ελληνικής ακτοπλοΐας είναι σημαντική όχι μόνο για την οικονομία των νησιών, αλλά και συνολικά για την ανάπτυξη τηςχώρας καθώς σύμφωνα με σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ αποτελεί το 6,5% του συνολικού ΑΕΠ, δημιουργώντας -άμεσα ή έμμεσα-  260.000 θέσεις εργασίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...