Επικαιρότητα

Στις 20 Δεκεμβρίου το 800άρι για όσους μπουν σε αναστολή

Το επίδομα ειδικού σκοπού είναι επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα καταβληθεί μεταξύ 21-31 Δεκεμβρίου, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών
Protagon Team

Στις 20 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ για όσους μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι το επίδομα των 800 ευρώ είναι επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα καταβληθεί μεταξύ 21-31 Δεκεμβρίου.

Επανέλαβε ακόμη ότι το επίδομα των 800 ευρώ θα πληρωθεί αναλογικά για τις ημέρες εργασίας. «Αν κάποιες επιχειρήσεις δεν κλείσουν το Σαββατοκύριακο, όπως για παράδειγμα, τα κομμωτήρια, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί από τον εργοδότη του. Δεν μπορεί ταυτόχρονα να αμειφθεί και από το Δημόσιο. Οταν μπει σε αναστολή από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα πληρωθεί αναλογικά για τις ημέρες που είναι σε αναστολή, με βάση όμως τα 800 ευρώ κι όχι τα 534 ευρώ», εξήγησε.

Οπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, η ουσιώδης διαφορά είναι ότι τα 800 ευρώ που δόθηκαν στο πρώτο lockdown ήταν για 45 μέρες, δηλαδή 534 ευρώ για ένα μήνα, ενώ τώρα είναι 800 ευρώ για έναν μήνα.