143
Φιαλίδια με το εμβόλιο των Johnsson & Johnsson, που θα είναι το τέταρτο το οποίο θα αδειοδοτηθεί στην ΕΕ | Johnson & Johnson/Handout via REUTERS.

Στις 11 Μαρτίου η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson από την EMA

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 15:56
Φιαλίδια με το εμβόλιο των Johnsson & Johnsson, που θα είναι το τέταρτο το οποίο θα αδειοδοτηθεί στην ΕΕ
|Johnson & Johnson/Handout via REUTERS.

Στις 11 Μαρτίου η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson από την EMA

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 15:56

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να δώσει την γνωμοδότησή της για το εμβόλιο της Johnson & Johnson/Janssen κατά της Covid-19 στις 11 Μαρτίου, μετέδωσε την Παρασκευή το Bloomberg News.

Η αμερικανική φαμρακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει εντός του Φεβρουαρίου ότι υπέβαλε αίτηση για την υπό όρους αδειοδότηση του εμβολίου της στην EMA.

Την περασμένη εβδομάδα, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να γνωμοδοτήσει στα μέσα Μαρτίου σχετικά με την έγκριση ή μη του εμβολίου, η αξιολόγηση του οποίου γίνεται με ταχείες διαδικασίες.

Αν εγκριθεί, το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα είναι το τέταρτο που θα αδειοδοτηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τα εμβόλια των Pfizer Inc/BioNTech SE, της Moderna Inc και των AstraZeneca Plc-Oxford.

Το πλεονέκτημά του είναι ότι χρειάζεται μόνο μία δόση, αντίθετα από τα άλλα τρία. Σημαντικό είναι και το ότι δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες συντήρησης, όπως βαθιά ψύξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...