557
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης | Facebook/SpyrosVougias

Στήριξη σε Βούγια από Γιώργο Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2019, 19:27
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης
|Facebook/SpyrosVougias

Στήριξη σε Βούγια από Γιώργο Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2019, 19:27

Με μια συνάντηση για καφέ (τσάι για τον πρώην Πρωθυπουργό) επιβεβαιώθηκε η στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου στον Σπύρο Βούγια για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Τον κ. Βούγια ήδη στηρίζουν επισήμως το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, αλλά σε κάθε περίπτωση τα ραντεβού των δύο το Σάββατο είχε ιδιαίτερη σημασία —είχαν να συναντηθούν, όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το 2012 και μολονότι είχε διατελέσει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών στις κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου μετά το 2009.

«Ζήτησε να μάθει για την πόλη και την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο και με διαβεβαίωσε πως θα την στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί. Εγώ, πάλι, αφού τον ενημέρωσα για τα βασικά, ρωτούσα για το διδακτορικό της Μαργαρίτας, την καινούργια του ζωή, τα σχέδιά του για το μέλλον», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Βούγιας, ο οποίος τιτλοφορεί το σημείωμά του του με τον υπέροχο στίχο του Γιώργου Σεφέρη: «βουλιάζει όποιος σηκώνει τις μεγάλες πέτρες».

Εγραψε συγκεκριμένα ο κ. Βούγιας στο Facebook:

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΣ

Είχαμε να βρεθούμε πάνω από 7 χρόνια, από το ’12 που ξέκοψα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Χάρηκα που ζήτησε να με δει στην ολιγόωρη παρουσία του στην πόλη και βρεθήκαμε για έναν καφέ (τσάι για ‘κείνον) μιλώντας για τα παλιά, τα τωρινά και τα μελλούμενα.

Ζήτησε να μάθει για την πόλη και την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο και με διαβεβαίωσε πως θα την στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί. Εγώ, πάλι, αφού τον ενημέρωσα για τα βασικά, ρωτούσα για το διδακτορικό της Μαργαρίτας, την καινούργια του ζωή, τα σχέδιά του για το μέλλον. Φεύγοντας, του συνέστησα φιλικά, να ξυρίσει το λευκό γενάκι που τον αδικεί λίγο, καθώς τον δείχνει μεγαλύτερο.

Ηταν μια απρόσμενη και πολύ χρήσιμη και ευχάριστη συνάντηση με έναν καλό προσωπικό φίλο, έναν πολιτικό που προσπάθησε μάταια να σηκώσει, μόνος, το δυσβάστακτο βάρος μιας κρίσης που από άλλους κληρονόμησε. Κι έτσι, μου ήρθε ξαφνικά στο μυαλό αυτός ο στίχος του Σεφέρη.

Ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει για την περιφερειακή συνεργασία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Να μετατρέψουμε τη νέα πραγματικότητα σε ευκαιρία συνύπαρξης, ανάπτυξης, σταθερότητας και να περιθωριοποιήσουμε ό,τι ενδέχεται να έχει παραμείνει από τις ακραίες εθνικιστικές και αλυτρωτικές τάσεις», τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Με κάθε σεβασμό για όλους όσοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς η συμφωνία έχει επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

«Ενα βασικό εμπόδιο για την περιφερειακή συνεργασία είναι οι εναπόμεινασες διαμάχες. Και σ’ αυτό το κεφάλαιο, γίναμε μάρτυρες μίας σημαντικής εξέλιξης. Αυτή που αφορά τη διαμάχη μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας που μέχρι πρότινος λεγόταν πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία» είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Αυτή η εξέλιξη πυροδότησε έντονες συζητήσεις και πόλωσε την κοινή γνώμη και στις δύο χώρες. Αγγιξε παλιές πληγές και δυστυχώς τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι πολέμιοι (της συμφωνίας) δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό της πολιτικής εκμετάλλευσης. Αλλά, σήμερα, με κάθε σεβασμό για όλους όσοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς η συμφωνία έχει επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να μετατρέψουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα σε μια ευκαιρία ειρηνικής συνύπαρξης, ανάπτυξης, σταθερότητας και να περιθωριοποιήσουμε ό,τι ενδέχεται να έχει παραμείνει από τις ακραίες εθνικιστικές και αλυτρωτικές τάσεις».

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για τις δύο γειτονικές χώρες, αλλά για το σύνολο της περιοχής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...