220
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως | IntimeNews

Στήριξη Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς μετά τα επεισόδια με αρνητές

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 16:52
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
|IntimeNews

Στήριξη Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς μετά τα επεισόδια με αρνητές

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2021, 16:52

«Το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας το Σάββατο στο Open υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους εφήβους αυξάνεται.

Η υπουργός τόνισε πως τα συχνά τεστ στα οποία έχει επιμείνει η κυβέρνηση για τα σχολεία, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοΐού καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.

«Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα. Πλέον έχουμε το εμβόλιο. Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά», τόνισε.

Η κυρία Κεραμέως απαντώντας στην ερώτηση «γατί τα σχολικά τμήματα θα κλείνουν μετά την εμφάνιση του 50%+1 κρουσμάτων στην τάξη υπογράμμισε πως «ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης το ιού στους ηλικιωμένους καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».

Παράλληλα έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση στους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά λέγοντας ότι «πρέπει να επωφεληθούν από το τεράστιο αυτό δώρο της επιστήμης».

Σε σχέση με τους αρνητές γονείς μαθητών υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών στα Καμίνια τόνισε: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Εχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...