353
Τη σχετική απόφαση έκανε γνωστή με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ιατρός-ακτινολόγος, Ολγα Γεροβασίλη | INTIMEnews

Στην υπηρεσία του ΕΣΥ όλοι οι βουλευτές-ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 14:47
Τη σχετική απόφαση έκανε γνωστή με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ιατρός-ακτινολόγος, Ολγα Γεροβασίλη
|INTIMEnews

Στην υπηρεσία του ΕΣΥ όλοι οι βουλευτές-ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 14:47

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, ανακοίνωσε τη συνδρομή όλων των βουλευτών-ιατρών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας.

Η ίδια η κυρία Γεροβασίλη και άλλοι εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίοι είτε κατείχαν οργανική θέση στο ΕΣΥ πριν από την εκλογή τους, είτε είναι ιδιώτες, δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν υπηρεσία όπου κριθεί αναγκαίο βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου.

Η επιστολή της Ολγας Γεροβασίλη έχει αναλυτικά ως εξής:

Προς τoν

Υπουργό Υγείας

κ. Κικίλια Βασίλειο

Αθήνα, 24  Νοεμβρίου 2020

Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνω ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται  να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

·         Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια

·         Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος

·         Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας

·         Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος

·         Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας

·         Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος

·         Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος

·         Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος

·         Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος

·         Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας 

Εν τω μεταξύ στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα έφθασαν οι  επιστολές άλλων δύο βουλευτών: της Ελληνικής Λύσης, Μαρίας Αθανασίου, συνταξιούχου γυναικολόγου, και της Νέας Δημοκρατίας, Νεοκλή Κρητικού, χειρουργού θώρακος, με τις οποίες δηλώνουν ότι τίθενται στη διάθεση του ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τους Γιώργο Λαμπρούλλη (ΚΚΕ) και Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) σε αντίστοιχη δήλωση προέβησαν νωρίτερα ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, χειρούργος, Κωνσταντίνος Μπλούχος, και ο συνάδελφός του από τη Θεσπρωτία, καρδιολόγος, Βασίλης Γιόγιακας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...