235
Ο Τζέφρι Πάιατ με τον Γιώργο Κουκουδάκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Υδρα ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 20:33
Ο Τζέφρι Πάιατ με τον Γιώργο Κουκουδάκη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Υδρα ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 20:33

Την Ύδρα επισκέφτηκε σήμερα ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου του νησιού Γιώργου Κουκουδάκη.

Ο πρεσβευτής επισκέφτηκε το ιστορικό Δημαρχείο και ξεναγήθηκε στον Καθεδρικό Ναό, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο, στην Ιστορική Οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας.

Σημαντικού ενδιαφέροντος και ιστορικής σημασίας ήταν η επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενου από τον Δήμαρχο της Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, στον ενοριακό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, όπου έχει ενταφιαστεί ο αμερικανός φιλέλληνας Γουίλιαμ Ουάσινγκτον.

Το σημείο όπου έχει ενταφιαστεί ο αμερικανός Φιλέλληνας Γουίλιαμ Ουάσινγκτον

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να κάνει εισήγηση ώστε να λάβει ένας δρόμος του νησιού το όνομα των Αμερικανών Φιλελλήνων Γουίλιαμ Ουάσινγκτον και Tζορτζ Τζάρβις.

Δυο φιλελλήνων που πολέμησαν με τους ναυτικούς τους για το πανανθρώπινο αγαθό της ελευθερίας και που η ιστορική Ύδρα με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, θα τους τιμήσει με απόλυτο σεβασμό.

Βόλτα στο λιμάνι του νησιού

Ο Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από την επίσκεψή του, το ευχάριστο κλίμα, την ευγενική φιλοξενία και τις συναντήσεις που είχε στο νησί της Ύδρας, οι οποίες και σηματοδοτούν την έναρξη κοινών δράσεων της Πρεσβείας με τον Δήμο Ύδρας.