248
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για τον Λίβανο | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη για τον Λίβανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 13:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2020, 23:55
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για τον Λίβανο
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη για τον Λίβανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 13:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/08/2020, 23:55

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το απόγευμα της Κυριακής, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στη διεθνή τηλεδιάσκεψη για τη παροχή αρωγής στον Λίβανο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού μετά την πρόσφατη τραγωδία στη Βηρυτό, αναφέρθηκε στη βοήθεια που προσέφερε η χώρα μας και τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Λίβανος διατηρούν μακροχρόνιους, ιστορικούς δεσμούς φιλίας.

«Η Ελλάδα πάντοτε ήταν και θα συνεχίσει να είναι σθεναρός υποστηρικτής της προσπάθειας του Λιβάνου να οδηγήσει τον λαό του προς την ευημερία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας παράλληλα τον πρόεδρο Μακρόν και τον ΟΗΕ για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έστειλε άμεσα στη Βηρυτό ομάδα της ΕΜΑΚ, αποτελούμενη από 12 διασώστες και έναν σκύλο, μαζί με δύο υποστηρικτικά οχήματα, ενώ λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της πόλης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης επισκέφτηκε την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Την Κυριακή απέπλευσε προς τη Βηρυτό το αρματαγωγό πλοίο «Ικαρία», το οποίο μεταφέρει τρεις γιατρούς, πέντε νοσηλευτές, τέσσερις τόνους φαρμακευτικού υλικού -όπως αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη- 400 ράντζα με κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη.

Στην τηλεδιάσκεψη είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντελφατάχ Σίσι, του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, των πρωθυπουργών της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.