420
Δεκάδες ζευγάρια ομοφυλόφιλων και λεσβιών φωτογραφίζονται μετά τους γάμους τους, την Πέμπτη, στην Ταϊπέι | REUTERS

Στην Ταϊβάν έγιναν οι πρώτοι γκέι γάμοι στην Ασία

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 13:33
Δεκάδες ζευγάρια ομοφυλόφιλων και λεσβιών φωτογραφίζονται μετά τους γάμους τους, την Πέμπτη, στην Ταϊπέι
|REUTERS

Στην Ταϊβάν έγιναν οι πρώτοι γκέι γάμοι στην Ασία

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 13:33

Μετά από δεκαετίες αναμονής και αγώνων, εκατοντάδες ομόφυλα ζευγάρια παντρεύτηκαν στην Ταϊβάν, την Πέμπτη, την πρώτη ημέρα που επιτράπηκαν οι γκέι γάμοι σε χώρα της Ασίας.

Δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ περίμεναν έξω από το γραφείο του δήμου για να καλύψουν το γεγονός.

Ο Μαρκ Γιουάν και ο Σέιν Λιν ήταν το πρώτο ζευγάρι που παντρεύτηκε και έδειχναν περιχαρείς το πιστοποιητικό γάμου με την υπογραφή του προέδρου της χώρας, Τσάι Ινγκ-γουέν.

Οι δυο άντρες περίμεναν 12 χρόνια για να μπορέσουν να παντρευτούν.

«Είναι μεγάλο επίτευγμα για το κίνημα της Ταϊβάν υπέρ του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου και αισθάνομαι τυχερός που έχω τις ευλογίες των φίλων μου και της οικογένειάς μου», δήλωσε στην Guardian ο Λιν.

«Θυμάμαι ακόμα ότι προσπαθούσα να κρύψω τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου όταν γυρνούσα από την πρώτη μου παρέλαση υπερηφάνειας στην Ταϊπέι πριν 10 χρόνια. Αλλά σήμερα, μπορώ να πω ανοιχτά σε όλο τον κόσμο μπροστά στις κάμερες ότι είμαι ομοφυλόφιλος και ότι παντρεύομαι. Αισθάνομαι πολύ τυχερός».

Το παραδοσιακό φιλί των νεόνυμφων, Σέιν Λι (αριστερά) και Μαρκ Γιουάν, το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύεται στην Ασία

Λίγο πιο πέρα, οι Σου Τσεν και Αντόνια Τσεν παντρεύτηκαν και αυτές, μετά από αναμονή 10 χρόνων.

«Η τελετή πήρε μόνο τρία λεπτά, αλλά δεν μπορώ μην σκεφτώ τι περάσαμε αυτά τα 10 χρόνια, και πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων ξεκίνησαν τον αγώνα για την ισότητα στον γάμο», είπε η Σου Τσεν.

«Οταν πρωτογνώρισα την Αντόνια, ήξερα ότι θα την παντρευόμουν μία μέρα, αλλά αυτό ήταν μόνο μία ευχή. Σήμερα, η ευχή γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και η τελετή μάς επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε το δικαίωμά μας να αγαπάμε όποια αγαπάμε μέχρι το τέλος της ζωής μας».

Παρών στις τελετές ήταν ο πιο γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των γκέι αντρών και γυναικών, Τσι Τσιά-γουέι, ο οποίος είπε στην Guardian πως παρά το γεγονός ότι οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα έπρεπε να είναι νόμιμοι εδώ και 10-20 χρόνια, είναι υπέροχο που γίνεται μάρτυρας τόσων πολλών γάμων την ίδια ημέρα.

«Ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει ακόμα», πρόσθεσε. «Πρέπει να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα ομοφυλόφιλοι και λεσβίες με συντρόφους που προέρχονται από χώρες, όπου δεν επιτρέπονται οι γάμοι». Ενας άλλος περιορισμός στη νομοθεσία είναι ότι τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν μόνο παιδιά που έχουν γεννήσει οι σύντροφοί τους.

Αλλα 300 ζευγάρια περίμεναν τη σειρά τους για να παντρευτούν την Παρασκευή, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες περιοχές της Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...