372
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Επιτροπής | Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην Προανακριτική η γραμματέας του Φρουζή – Δεν είμαι η «Κελέση», δεν ξέρω για πολιτικούς

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2019, 15:42
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Επιτροπής
|Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην Προανακριτική η γραμματέας του Φρουζή – Δεν είμαι η «Κελέση», δεν ξέρω για πολιτικούς

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2019, 15:42

Ελάχιστα διαφωτιστική ήταν στην κατάθεσή της η πρώην γραμματέας του ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρία Μαραγγέλη, η οποία κλήθηκε από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η γραμματέας ανέφερε πως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή της για πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν ήταν στην αρμοδιότητά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για δωροδοκία των πρώην υπουργών Υγείας, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Αδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Πρόσθεσε πως δεν έχει δει βαλίτσες με χρήματα, αλλά και πως ο Φρουζής κρατούσε πάντα τη μαύρη τσάντα του.

«Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis με τον Φρουζή για τον κ. Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο», ανέφερε.

Είπε ωστόσο, πως ο κ. Φρουζής είχε δει τον Ανδρέα Λοβέρδο πάνω από μια φορά και πως η ίδια είχε κλείσει  ραντεβού με τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Ανδρέα Λοβέρδο. «Ο Φρουζής μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω. Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά δεν θυμάμαι πότε», είπε η μάρτυς για το ραντεβού με τον κ. Σαμαρά.

Ερωτήθηκε ακόμη εάν έχει εξεταστεί από τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Επ’ αυτού απάντησε ότι τον Οκτώβριο του 2017 κατέθεσε έπειτα από κλήση της Ελένης Τουλουπάκη, παρουσία δυο εισαγγελέων και ότι στις αρχές του 2018 κατέθεσε ξανά στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς. Δεν έχει καταθέσει, πάντως, στο εξωτερικό.

Για τις καταθέσεις της «Αικατερίνης Κελέση» και του «Μάξιμου Σαράφη», των δύο προστατευμένων μαρτύρων της υπόθεσης, είπε πως τις γνωρίζει από δημοσιεύματα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φρουζής είχε φωτογραφίσει την κυρία Μαραγγέλη ως «Αικατερίνη Κελέση».

Ερωτήθηκε τέλος εάν μετείχε στις έρευνες της υπόθεσης ως προστατευόμενη μάρτυρας και απάντησε: «Δεν ισχύει πως είμαι προστατευόμενη μάρτυρας. Δεν έχω κάνει νομικές ενέργειες για τα δημοσιεύματα γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Δεν έχω μπει ποτέ σε προστασία από αστυνομικούς».

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε δηλώσει στην κατάθεσή του πως για μεγάλο χρονικό διάστημα την θεωρούσε έμπιστο πρόσωπο. Ισχυρίστηκε όμως ότι εκείνη τον έκλεψε και ότι την απομάκρυνε. Σήμερα βρίσκονται σε δικαστική αντιδικία.

Σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη και η κατάθεση του πρώην διευθυντή εμπορικής πολιτικής της Novartis, Φιλίστορα Δεσταμπασίδη, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρία το 2014.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...