407
Οπαδός του Αρτέμη Σώρρα περιμένει να δει τον «ηγέτη» του να βγαίνει από τη φυλακή | φωτ. αρχείου/ INTIMEnews

Στην πόρτα της ελευθερίας (και) ο Σώρρας – «τα 600 δισ. υπάρχουν» είπαν στη δίκη

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2019, 17:49
Οπαδός του Αρτέμη Σώρρα περιμένει να δει τον «ηγέτη» του να βγαίνει από τη φυλακή
|φωτ. αρχείου/ INTIMEnews

Στην πόρτα της ελευθερίας (και) ο Σώρρας – «τα 600 δισ. υπάρχουν» είπαν στη δίκη

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2019, 17:49

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί και ο Αρτέμης Σώρρας καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησής του.

Εκτός και αν προλάβει να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τους 23 κατηγορούμενους που μεταξύ άλλων βρίσκονται αντιμέτωποι με τα κακουργήματα της απάτης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά και τα πλημμελήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων.

Συγκεκριμένα, αυτό που καλείται να αποδειχθεί, είναι η οικονομική ζημία του Δημοσίου από τον απίστευτο ισχυρισμό του επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» για τα περιβόητα ομόλογα των 600 δισ. δολ., και από τα εξώδικα που έπεφταν «βροχή» προ μηνών στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος στο δικαστήριο κατά την κατάθεση προϊσταμένου Εφορίας:

Πάρεδρος: Γιατί λέτε οτι υπέστη ζημία το Δημόσιο, αφου λετε ότι [οι οφειλέτες που έστελναν τα εξώδικα του Σώρρα] ακολούθησαν τη μοιρα ολων των φορολογουμένων;

Μάρτυρας: Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστερηση των 60 ημερών μεχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία. (…) Η βασική επιδίωξη ειναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρωνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς θα υπάρξει πρόβλημα.

Πολιτική Αγωγή: Τα εξώδικα ήταν ικανά να διαταράξουν τον κρατικό μηχανισμό;

Μάρτυρας: Δεν παμε σωστά έτσι. Τα αναγκαστικά μέτρα εχουν κόστος και δεν αποδίδουν πάντα.

Πολιτική Αγωγή: Από αυτή την υπόθεση ζημιώθηκε το κρατος;

Μάρτυρας: Πιστευω πως ναι…

Υπεράσπιση : Από την παραλαβή των εξωδίκων υπήρξε έστω και μια μέρα καθυστέρηση στο κυνηγητό των οφειλετών;

Μάρτυρας: Η μόνη καθυστέρηση που μπορουσε να υπάρξει, είναι μέχρι της απαντήσης του εξωδίκου.

Υπεράσπιση: Υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ αυτών που έστελναν και δεν έστελναν το εξωδικο;

Μάρτυρας: Καμία

Υπεράσπιση: Λέτε ότι υπέστη ζημία το δημόσιο. Μπορείτε να μου πείτε μία συγκεκριμένη ζημιά;

Μάρτυρας: Οχι δεν το ξέρω.

Αλλοι μάρτυρες (οφειλέτες) δήλωσαν ενώπιον του δικαστηρίου πως ναι μεν δεν πίστεψαν ποτέ ότι ο Αρτέμης Σώρρας είχε τα 600 δισ. δολ., από τα οποία θα πληρώνονταν οι οφειλές τους, ωστόσο όπως είπαν, δεν είχαν τίποτα να χάσουν και έστειλαν τα εξώδικα που συντάσσονταν -«με το αζημίωτο»- στα γραφεία της «Ελλήνων Συνέλευσις», για να κερδίσουν τουλάχιστον χρόνο.

 «Τα χρήματα αυτά είναι υπαρκτά. Αυτό έχω αποκομίσει. (…) Τα 600 δισ. γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα ειδα ξαφνικά εκεί ενώ πριν δεν ήταν», ισχυρίστηκε ένας από τους μεγαλοοφειλέτες.

«Δηλαδή πιστεύετε ότι το ελληνικό Δημόσιο δέχθηκε να τα πάρει;» τον ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, για να πάρει την εξής απάντηση:

«Αν ασχολείσαι με αυτά πολλά χρόνια, το καταλαβαίνεις. Είμαι βιοτέχνης, αλλά ξέρω απο λογιστικά. Ηταν πολύ μεγάλο νούμερο»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...