202
Το κτίριο του παλιού Εφετείου στη Σωκράτους 65 | φωτ. αρχείου

Στην Ομόνοια μετακομίζει το υπουργείο Τουρισμού

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 16:51
Το κτίριο του παλιού Εφετείου στη Σωκράτους 65
|φωτ. αρχείου

Στην Ομόνοια μετακομίζει το υπουργείο Τουρισμού

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 16:51

Στο κτίριο του πρώην Εφετείου Αθηνών και παλαιότερα του ξενοδοχείου «Ambassadeur, επί της οδού Σωκράτους 65,  μετακομίζει το υπουργείο Τουρισμού, σε μία κίνηση που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής.

Το κτίριο όπου θα στεγαστούν εκτός από τα γραφεία του υπουργείου Τουρισμού, και οι υπηρεσίες του ΕΟΤ, ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών και είναι συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ.

Από το 1961 έως το 1980 λειτουργούσε ως ξενοδοχείο (το «Ambassadeur»/φωτ. κάτω) και από 1981 έως το 2000 εκεί στεγαζόταν το Εφετείο Αθηνών. Από τότε και για περίπου 20 χρόνια έμενε αναξιοποίητο.

Η σύμβαση μίσθωσης υπεγράφη από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τον διοικητή και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Ευάγγελο – Απόστολο Κωνσταντίνου.

«Η μεταφορά του υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του ΕΟΤ. στην Πλατεία Ομονοίας έχει διττή σημασία. Αρχικά, θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής, η οποία είχε χάσει την αίγλη του παρελθόντος και, παράλληλα, αποτελεί ένα γεγονός που θα εξασφαλίσει ετήσια εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου της τάξεως των 1,8 εκατ. ευρώ», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...