319
Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, έχει προαναγγείλει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας | INTIMEnews

Στην Ολομέλεια της Βουλής το Εργασιακό – Στις 16 Ιουνίου η ψήφισή του

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 09:22
Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, έχει προαναγγείλει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας
|INTIMEnews

Στην Ολομέλεια της Βουλής το Εργασιακό – Στις 16 Ιουνίου η ψήφισή του

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 09:22

Σε τρεις συνεδριάσεις αναμένται να ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου που εισάγεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ονομαστική –όπως έχει ζητήσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης– ψηφοφορία θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου.

Ηδη, οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων έχουν μεταφέρει στη Διάσκεψη των Προέδρων το αίτημα να διατεθεί ο αναγκαίος χρόνος, προκειμένου να ανέβουν στο βήμα όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές.

Στην αντιπολίτευση εξακολουθούν να μιλούν για τη «μητέρα των μαχών», με το Εργασιακό να δίνει αφορμή επίθεσης συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν διορθώνεται. Αποσύρεται», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας ότι η νομοθετική παρέμβαση Χατζηδάκη «γυρίζει τον κόσμο της εργασίας στις αρχές του 19ου αιώνα».

«Η κοινωνία ζητά μια άλλη αντίληψη, προοδευτική, που θα ενσωματώνει τις σύγχρονες εξελίξεις. Μια ολοκληρωμένη θεώρηση της αγοράς εργασίας, που θα στηρίζεται στη ρύθμισή της από το κράτος προς όφελος όλων. Αυτά, ακριβώς, τα στοιχεία συμπυκνώνει το νέο εργασιακό, που φέρνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς ιδεοληψίες και αναχρονισμούς», απαντά η Νέα Δημοκρατία και σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για αντιδράσεις εργατοπατέρων.

Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, έχει προαναγγείλει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, προκειμένου τα κόμματα να λάβουν ξεκάθαρη θέση σε διατάξεις που ευνοούν τη θέση του εργαζόμενου.

Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας για διατάξεις του νομοσχεδίου, τις οποίες αναμένεται να θέσει με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Σε γνώση του νομοθετικού Σώματος έχει τεθεί, εδώ και δύο 24ωρα, και η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής με σειρά παρατηρήσεων στις διατάξεις του νομοσχεδίου. Μεταξύ άλλων, το Επιστημονικό Συμβούλιο αναφέρει ότι θα είναι δυνατόν να επιχειρηθεί διευθέτηση και µε ατοµική συµφωνία, η οποία θα συνάπτεται ύστερα από πρόταση του εργαζοµένου. Ομως, όπως σημειώνει, στην επιστήµη του εργατικού δικαίου αµφισβητείται, εν γένει, η αυθεντικότητα των ατοµικών συµφωνιών εργαζοµένου και εργοδότη, ακριβώς λόγω της εξάρτησης του πρώτου από τον δεύτερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...