676
Το Nikki Beach είναι ξενοδοχείο πέντε αστέρων, διαθέτει 66 δωμάτια και σουίτες, beach club, δύο εστιατόρια, γυμναστήριο και spa και βρίσκεται στον κόλπο του Πόρτο Χελίου |

Στην Invel Real Estate πουλήθηκε το Nikki Beach Resort & Spa

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 29 Οκτωβρίου 2018, 19:57
Το Nikki Beach είναι ξενοδοχείο πέντε αστέρων, διαθέτει 66 δωμάτια και σουίτες, beach club, δύο εστιατόρια, γυμναστήριο και spa και βρίσκεται στον κόλπο του Πόρτο Χελίου
|

Στην Invel Real Estate πουλήθηκε το Nikki Beach Resort & Spa

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 29 Οκτωβρίου 2018, 19:57

H Invel σε συνεργασία με την Dolphin Capital Partners απέκτησαν το 85,6% του ξενοδοχείου, σε αναλογία 83,3% η Invel και 16,7% η Dolphin. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, Invel και Dolphin κατέχουν ποσοστό 70,4% και 15,2% αντίστοιχα. Το υπόλοιπο ποσοστό 14,4% παραμένει στην Oakhill Advisors.

Το Nikki Beach είναι ξενοδοχείο πέντε αστέρων, διαθέτει 66 δωμάτια και σουίτες, (άνω των 50 τ.μ., και 65 τ.μ. κατά μέσο όρο), beach club, δύο εστιατόρια, γυμναστήριο και spa και βρίσκεται στον κόλπο του Πόρτο Χελίου. Άνοιξε το 2014 ώς μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου που λειτουργούσε παλαιότερα ως τουριστική μονάδα. Η Dolphin θα συνεχίσει τη διαχείριση της επένδυσης με νέο επιτελείο διοίκησης, δίνοντας έμφαση στην εισαγωγή νέων γευσιγνωστικών concepts και υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών.

«Ακολουθώντας την πρόσφατη επιτυχημένη αναδιοργάνωση της NBG Pangaea REIC, της οποίας η Invel είναι ο κύριος μέτοχος, με την εισαγωγή δύο θεσμικών επενδυτών, η Invel επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα και να επεκταθεί επιχειρηματικά σε υψηλών προδιαγραφών τουριστικά ακίνητα της ελληνικής επικράτειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Invel Real Estate Management Ltd Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου.

Η Invel Real Estate Management Limited ιδρύθηκε το 2013 και εξειδικεύεται σε επενδύσεις και asset management στο χώρο του ευρωπαϊκού real estate με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία, και έντονη δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πολωνία και στην υπόλοιπη Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Μέσα από τις επενδύσεις της στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ και το Aphrodite Hills, το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο resort στην Κύπρο, η Invel είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές σε real estate και hospitality στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

«Πιστεύω ότι μαζί με την Invel θα δώσουμε νέα πνοή στο ξενοδοχείο αυτό και εύχομαι να είναι η αρχή και για άλλες συνεπενδύσεις», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Μίλτος Καμπουρίδης.

Η Dolphin Capital Partners, ο επενδυτικός όμιλος που ιδρύθηκε το 2004 από τον Μίλτο Καμπουρίδη και τον Πιέρ Χαραλαμπίδη, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate, έχει αντλήσει από την ίδρυσή της ίδια κεφάλαια άνω του 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία και έχει επενδύσει σε έξι χώρες. Στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει δύο έργα, το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli, ενώ έχει προγραμματίσει την ανάπτυξη και άλλων, όπως το One&Only Kea Island, στη Τζιά, έπειτα από συμφωνία της με την Kerzner International τον περασμένο Νοέμβριο. Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ και πρόκειται για την πρώτη κίνηση της Kerzner στην Ευρώπη, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 40%. Το ξενοδοχείο θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη θέση Βρόσκοπος, στη δυτική πλευρά του νησιού, η οποία σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors. Θα περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν αριθμό One&Only Private Homes διαθέσιμων για πώληση.

Με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης τον Δεκεμβρίου 2016 η Dolphin Capital Investors πρόκειται να πουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατέχει στην Ελλάδα, το αργότερο έως τα τέλη του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Αύγουστο πέρασε στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality S.A. το Amanzoe, καθώς ο τουριστικός βραχίονας της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ εξαγόρασε το 85% του πολυτελούς ξενοδοχειακού συμπλέγματος στο Πόρτο Χέλι, από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors («DCI»). Το υπόλοιπο 15% πέρασε στην Dolphin Capital Partners («Dolphin»), η οποία παρέμεινε διαχειριστής. Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 82,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,8 είναι το καθαρό τίμημα που θα καταβληθεί στην DCI από τους αγοραστές κατά την αναλογία τους, ενώ οι τελευταίοι αναλαμβάνουν και τις δανειακές υποχρεώσεις, οι οποίες ανέρχονται σε 76,5 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία εξαγοράς εντάσσεται στο πλαίσιο του εμπλουτισμού του τουριστικού χαρτοφυλακίου της Grivalia, με επενδύσεις σε υψηλής ποιότητας τουριστικά ακίνητα. Η επενδυτική πλατφόρμα τον Ιανουάριο του 2017 εξαγόρασε και το «Pearl Island Project» στον Παναμά από την Dolphin Capital Investors Limited (DCI), με τίμημα 27 εκατ. ευρώ.

Πριν από την πώληση του «Pearl Island Project» στον Παναμά πέρσι τον Ιανουάριο στη Grivalia, πουλήθηκε έναντι 140 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2016 το Playa Grande Golf & Resort, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου Amanera στην Δομινικανή Δημοκρατία, σε κοινοπραξία επενδυτών, με επικεφαλής τη Third Point LLC, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της DCI.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...