458
Προβληματισμένος ο Πάνος Σκουρλέτης για τις δηλώσεις Κυρίτση - Λοΐζου | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Σκουρλέτης απέναντι στο «φαινόμενο Κυρίτσης και Λοΐζου»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 13:15
Προβληματισμένος ο Πάνος Σκουρλέτης για τις δηλώσεις Κυρίτση - Λοΐζου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Σκουρλέτης απέναντι στο «φαινόμενο Κυρίτσης και Λοΐζου»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 13:15

Στην αμήχανη θέση να πρέπει να αιτιολογήσει τις ακραίες δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση και τις εμπρηστικές αναρτήσεις της Μυρσίνης Λοΐζου, βρέθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί της Πέμπτης.

Και αν με το εξωφρενικό της θέσης του κ. Κυρίτση (είπε ότι δεν έχει δει μολότοφ να αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, «ξεχνώντας» την τραγωδία της Marfin), το θέμα ήταν εύκολο και προεξόφλησε ότι ο βουλευτής θα έχει το θάρρος να ανασκευάσει, όπως και έκανε (εδώ), δεν είχε την ίδια άνεση με τις αναρτήσεις της κυρίας Λοΐζου, η οποία επιλέχθηκε για το ευρωψηφοδέλτιο ως πρόσωπο με ακτινοβολία αλλά προς το παρόν περιγράφεται ως υμνητής της τρομοκρατίας.

Δίπλα στον κ. Σκουρλέτη στο στούντιο του Alpha ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που υπενθύμισε τις αναρτήσεις (εδώ) της μοναχοκόρης του Μάνου Λοΐζου. Αφού είπε ότι δεν έχει την ψυχραιμία να αναφερθεί στην ανάρτηση για τα θύματα του Ξηρού (η κυρία Μπακογιάννη είναι η χήρα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από τη 17Ν), σημείωσε: Η εικόνα της κυρίας Λοΐζου και οι απόψεις που εκφράζει και στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζουν μία συγκεκριμένη τάση στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ανοχή από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις απόψεις που βλάπτουν τη δημοκρατία».

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο καθρέφτης μας και δεν πρέπει να αναρτούμε σε αυτά όσα συζητάμε στις παρέες μας», ψέγοντας ουσιαστικά την υποψήφια ευρωβουλευτή για τις ακραίες αναρτήσεις της.

Η κυρία Μπακογιάννη παρατήρησε ότι όντως αυτές οι αναρτήσεις είναι ο καθρέφτης της υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπλήρωσε ότι «όποίος ανεβάζει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία αστυνομικού να καίγεται και πανηγυρίζει είναι φασίστας. Δεν είναι δημοκράτης».

Ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι κάνει αντιπολίτευση αναζητώντας tweets και ότι δεν είχε καταδικάσει τις επιθέσεις με μολότοφ κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία, αλλά το πρόβλημα με την κυρία Λοΐζου συνεχίζει να υφίσταται για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, φαίνεται πως το «ατόπημα» του κ. Κυρίτση, υποχωρεί και τουλάχιστον να μπαίνει σε μια «καραντίνα». Ο κ. Σκουρλέτης ήταν ο τρίτος, μετά τους Νίκο Φίλη και Σταύρο Κοντονή, που αποδοκίμασαν τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να ανασκευάσει.

Mea culpa Κυρίτση κατόπιν εορτής

Λίγο αργότερα, ο κ. Κυρίτσης παραδέχθηκε ότι η επίμαχη τοποθέτησή του ήταν λανθασμένη και οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε, δικαιολογημένες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να υπογραμμίσει πως «το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτοντας παράλληλα ότι «το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

Διευκρίνισε τέλος, ότι «η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή και όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...