305
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στην φυλακή Καλαματιανός που δεν πλήρωνε διόδια

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2017, 14:02

Στην φυλακή Καλαματιανός που δεν πλήρωνε διόδια

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2017, 14:02

Στην φυλακή θα οδηγηθεί 49χρονος που δεν πλήρωνε διόδια στο δρόμο Καλαμάτα –  Τρίπολη – Κόρινθος και δήλωσε αδυναμία να πληρώσει τα 560 ευρώ πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί αλλά και να εξαγοράσει τις 35 ημέρες φυλακής συν τα έξοδα της δίκης, που επιδίκασε το πρωί της Τετάρτης το Πταισματοδικείο Καλαμάτας.

Ο Καλαματιανός εμφανίστηκε στο Δικαστήριο όπου υποστήριξε ότι η επιβολή διοδίων δεν συνάδει με το Σύνταγμα, κατηγορώντας τόσο την πρόεδρο της έδρας όσο και την εκπρόσωπο της Αστυνομίας -και κατήγορο- ότι το παραβιάζουν και δεν υπερασπίζονται τον λαό.

Σύμφωνα με τον καταδικασθέντα που μίλησε στο messiniapress.gr η ιστορία έχει ως εξής: «Πριν 2-3 χρόνια χρειάστηκε να ανεβώ Αθήνα με το αμάξι μου και δεν πλήρωσα τα διόδια. Πριν λίγους μήνες μου έστειλαν 7 κλήσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Εγώ δεν δέχτηκα να τις παραλάβω και τώρα μου ζητούν άδεια, πινακίδες και με πάνε δικαστικώς στις 27 Σεπτεμβρίου».

Για τη φυλάκιση του Καλαματιανού που οδηγείται στη φυλακή εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας η Τοπική Επιτροπή Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην οποία -όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων- «καταγγέλλει τη φυλάκιση του αγωνιστή του κινήματος ενάντια στα διόδια Στράτου Δασκαρόλη που αποφάσισε το Πταισματοδικείο Καλαμάτας, για την αδυναμία του να πληρώσει τα ογκώδη πρόστιμα που του επιβλήθηκαν για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια των εθνικών δρόμων. Τα διόδια που ο εργαζόμενος λαός έχει χρυσοπληρώσει και πληρώνει καθημερινά για να θησαυρίζουν οι κρατικοδίαιτοι καπιταλιστές μεγαλοεργολάβοι».

Αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η αντίδραση των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, καθώς είναι η πρώτη φορά που κάποιος οδηγείται στη φυλακή εξαιτίας μη πληρωμής διοδίων. Να θυμίσουμε ότι το κίνημα «Δεν πληρώνω» είχε στο παρελθόν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον νυν Πρωθυπουργό να έχει χαρακτηρίσει την μη πληρωμή διοδίων «πράξη αντίστασης».

Μάλιστα, είχε δηλώσει στην κάμερα ότι «αν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουν στο σκαμνί πολίτες η αντίδραση θα είναι ακόμη μαζικότερη»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...