447
Ο Νότης Σφακιανάκης κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα | © Intime p.a.

Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο Νότης Σφακιανάκης – Aνατροπή με την κατοχή της κοκαΐνης

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 12:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/11/2020, 14:20
Ο Νότης Σφακιανάκης κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα
|© Intime p.a.

Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο Νότης Σφακιανάκης – Aνατροπή με την κατοχή της κοκαΐνης

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 12:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/11/2020, 14:20

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οπως έγινε γνωστό, έλαβε προθεσμία για να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο τραγουδιστής είναι κατηγορούμενος μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση και με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Αποχωρώντας από την δικαστική αίθουσα ο τραγουδιστής είπε στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν: «Δεν θέλω να πω κάτι. Θέλω να μην πω κάτι γιατί θα σας πω κάτι άσχημο».

Ο τραγουδιστής συνελήφθη στην περιοχή του Ελληνικού, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στη συμβολή της λεωφ. Βουλιαγμένης με την Ιασωνίδου, που έγινε στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του μικροποσότητα ναρκωτικών και ένα όπλο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τον νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.

Κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψή του, ο Νότης Σφακιανάκης φέρεται να απάντησε μονολεκτικά «εγκληματίας», με φανερά ειρωνικό ύφος.

Κατά την προσαγωγή του στην Ευελπίδων, ο τραγουδιστής φορούσε χειροπέδες, συνοδευόταν από αστυνομικούς της Ασφάλειας ενώ εμφανίστηκε με μάσκα, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Σφακιανάκης είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Εχω το όπλο μαζί μου γιατί κινδυνεύω. Τα χαρτιά της άδειας είχαν λήξει και δεν είχαν ανανεωθεί. Η κοκαΐνη είναι για προσωπική μου χρήση». Οταν οι αστυνομικοί είδαν την άσπρη σκόνη στο όχημά του, τους είπε: «Είναι αυτό που ξέρετε…».

Ωστόσο, τα περί κοκαΐνης διέψευσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που ανάλαβε την υπεράσπιση του τραγουδιστή.

Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Κούγια, η κατηγορία της οπλοκατοχής απεδόθη στον κ. Σφακιανάκη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορονοϊού.

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Σφακιανάκης κατέχει το συγκεκριμένο όπλο επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

«Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν», ανέφερε το γραφείο του κ. Κούγια.

Σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις του το πρωί της Δευτέρας, σε Open και Mega, ο κ. Κούγιας επανέλαβε ότι η κοκαΐνη που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του τραγουδιστή δεν είναι δική του και δεν γνώριζε πώς βρέθηκε εκεί, ενώ τόνισε ότι ο κ. Σφακιανάκης δεν έχει παραδεχθεί ότι είναι χρήστης, όπως έγραψαν κάποια sites.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...