367
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης | Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 18:01
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης
|Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 18:01

Το πρωί της Τετάρτης πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία θα ασχοληθεί με το εισαγγελικό αίτημα που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη για δύο υποθέσεις.

Η πρώτη αφορά την εισαγγελική δίωξη μετά την έγκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για καταγραφή συνομιλίας τους. Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του κ. Πολάκη ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι πρέπει να παρουσιαστεί την Τετάρτη για να δώσει εξηγήσεις για τις δύο υποθέσεις, ο κ. Πολάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος δεν θα ζητήσει την άρση ασυλίας του, αλλά την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να συστήσει Προανακριτική Επιτροπή.

«Αυτό που θέλω να πω είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Επειδή αυτά τα “αδικήματα” τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχιτραπεζίτη, αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής για τη σύσταση Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής», ανέφερε ο κ. Πολάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πρόσθεσε ότι: «Θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει, έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω».

Ακόμα, ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι στη δική του περίπτωση «ξέχασε ο εισαγγελέας ότι όταν έκανα τα “αδικήματα” ήμουν υπουργός».

«Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για αυτό, λοιπόν, επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας μέσα από δημόσια ανοιχτή διαδικασία», κατέληξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.