305
Η έρευνα επικεντρώνεται στην εξέλιξη των μικρών βελονών για την χορήγηση ινσουλίνης | Shutterstock

H πιο λεπτή βελόνα για διαβήτη

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2016, 18:22
Η έρευνα επικεντρώνεται στην εξέλιξη των μικρών βελονών για την χορήγηση ινσουλίνης
|Shutterstock

H πιο λεπτή βελόνα για διαβήτη

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2016, 18:22

Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις στην τεχνολογία κατασκευής για τις πένες και βελόνες που χορηγούν την ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη. Το ζητούμενο στις βελόνες ήταν πάντα οι μικρότερες διαστάσεις τόσο από πλευράς διαμέτρου όσο και από πλευράς μήκους. Και σε αυτό επικεντρώνεται η έρευνα και η ανάπτυξη της εξέλιξής τους. Το αποτέλεσμα μια μικρότερης βελόνας είναι άμεσο αφού μειώνεται σημαντικά ο πόνος που προκαλείται από το τρύπημα.

Οι κοινές βελόνες για ενέσεις ινσουλίνης έχουν μήκος από 5 έως 12,7 χιλιοστά, ενώ οι μικρότερες διαθέσιμες βελόνες που τοποθετούνται στις πένες είναι 0,23 χιλιοστά. Μία βελόνα όμως η οποία είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας έχει διάμετρο μόλις 0,20 χιλιοστά, δηλαδή όσο δύο ανθρώπινες τρίχες και μήκος μόλις 4 χιλιοστά και επιτρέπει την πλέον αποτελεσματική και λιγότερο επώδυνη χορήγηση της ινσουλίνης. Οι μικρές διαστάσεις και η γεωμετρία της «Extr3me», όπως ονομάζεται η αιχμή της βελόνας αλλά και η τεχνολογία λεπτού τοιχώματος υψηλής ροής καθιστούν τη βελόνα Insupen 33G ιδανική επιλογή για την καθημερινή χορήγηση της ινσουλίνης. Πόσο μάλλον όταν ένα άτομο με διαβήτη μπορεί να χρειαστεί και τρεις ενέσεις την ημέρα.

Διευκρινίζεται ότι οι σύριγγες με ενσωματωμένες βελόνες και οι βελόνες που τοποθετούνται στις συσκευές ινσουλίνης είναι σχεδιασμένες για να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά. Οι επαναχρησιμοποιούμενες βελόνες μπορεί να λυγίσουν ή να αμβλυνθούν και ο πόνος κατά την ένεση να αυξάνεται. Εξάλλου, στις επαναχρησιμοποιούμενες σύριγγες μπορεί έπειτα από λίγο καιρό να μην φαίνονται καθαρά οι δοσομετρικές ενδείξεις.

Η νέα ολοκληρωμένη σειρά Insupen Extr3me αποτελεί την πλέον προηγμένη λύση για εκείνους που επιθυμούν να επιλέξουν βελόνα με εξαιρετικά μικρή διάμετρο χωρίς να αλλάξουν τη συνήθη τεχνική της ένεσής τους. Όλη η σειρά βελονών PiC Insupen είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη στο Κόμο της Ιταλίας με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές τεχνικές και ποιοτικές πιστοποιήσεις και ελέγχους, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο όμιλος Φαρμασέρβ – Lilly .

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...