282
| Intime/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην εισαγγελία θα απευθυνθεί η ΑΣΟΕΕ για το περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:13
|Intime/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην εισαγγελία θα απευθυνθεί η ΑΣΟΕΕ για το περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:13

Η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταδίκασε το περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα με την είσοδο στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης του όπλου του, ενώ ανέφερε ότι θα προσφύγει στις Αρχές.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει: «Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου». Προσθέτει η πρυτανεία ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα, με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι έχει διαταχθεί από τη ΓΑΔΑ διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί φρουροί

Για το περιστατικό ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, σε δηλώσεις του την Τρίτη στο Mega, είπε ότι «πρόκειται για ένα παραμύθι χωρίς όνομα, χωρίς δράκο».

Κάλυψε δε τον συνάδελφό του λέγοντας ότι «το όπλο ήταν αυτό που του έσωσε τη ζωή. Τον είχαν μαυρίσει στο ξύλο έξω από τον προαύλιο χώρο και τον έσυραν μέσα. Τον χτυπούσαν 30 άτομα».

Σύμφωνα με τον κ. Ντούμα, ο νεαρός είχε την «ατυχία να φέρει μαζί του το λευκό κράνος, εξάρτημα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ» και αυτό τον πρόδωσε.

Οσον αφορά τον νόμο και τις περιπτώσεις που ένας αστυνομικός έχει το δικαίωμα να απειλεί με το όπλο του, ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών δήλωσε ότι «μπορεί να προβάλει το όπλο του εκφοβιστικά όταν κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα. Αν δεν το έκανε, τώρα μπορεί να ήταν μακαρίτης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...