394
Ο Αντονι Χόροβιτς | Public

Στην Αθήνα για πρώτη φορά ο χαρισματικός συγγραφέας Αντονι Χόροβιτς

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2019, 15:43
Ο Αντονι Χόροβιτς
|Public

Στην Αθήνα για πρώτη φορά ο χαρισματικός συγγραφέας Αντονι Χόροβιτς

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2019, 15:43

Ο Αντονι Χόροβιτς έρχεται στην Ελλάδα για να απονείμει το Βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο» στην τελετή απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public στις 13 Ιουνίου!

Με εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, ο βρετανός συγγραφεάς έχει γράψει περισσότερα από 40 βιβλία μυστηρίου και θρίλερ για μικρούς και μεγάλους.

Η σειρά μυθιστορημάτων του με ήρωα τον Αλεξ Ράιντερ έχει πουλήσει πάνω από 19 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Η πένα του είναι υπεύθυνη για τις επίσημες, νέες περιπέτειες των θρύλων Σέρλοκ Χολμς και Τζέιμς Μποντ. Επιπλέον, είναι ο storyteller πίσω από βραβευμένες τηλεοπτικές σειρές (Foyle’s War – Midsomer Murders), γράφει ταξιδιωτικές στήλες, αρθρογραφεί σε μεγάλες εφημερίδες και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες εναντίον του σχολικού εκφοβισμού, του οποίου όπως δήλωσε και ο ίδιος, υπήρξε κάποτε θύμα.

Τον μοναδικό αυτόν storyteller και λογοτέχνη έχει φέτος την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να γνωρίσει αλλά και να συνομιλήσει μαζί του το ελληνικό κοινό.

Αφορμή για την πρόσκληση, η τελετή απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public 2019. Ο Αντονι Χόροβιτς θα είναι στις 13 Ιουνίου, στην μεγάλη ετήσια γιορτή για την ανάγνωση και τους ανθρώπους του βιβλίου, που πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά, και θα απονείμει το ειδικό βραβείο «Τιμώμενη χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο».

Στο συμμετέχουν έλληνες εκδότες με τίτλους Μεταφρασμένης Λογοτεχνίας από συγγραφείς του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώτη έκδοση το 2018 (πρωτότυπη γλώσσα τα αγγλικά).

Σε συνεργασία με το British Council ψήφισαν η Ρέιτσελ Στίβενς, Senior Programme Manager για τη Λογοτεχνία στο British Council και ο δρ. Τζέιμς Μίλερ, συγγραφέας και Senior Lecturer Αγγλικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο του Kingston, οι οποίοι ανέδειξαν τη βραχεία λίστα των 10 τίτλων από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικοί νικητές μετά τις ψήφους της ειδικής επιτροπής που έχει συστήσει το Public σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του μυθιστορήματος στα ελληνικά, (τα βιβλία του «Η λέξη είναι φόνος» και «Οι φόνοι της κίσσας» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα), ο χαρισματικός Αντονι Χόροβιτς θα βρεθεί στο Public Τσιμισκή και στο Public Συντάγματος στις 11 και στις 12 Ιουνίου αντίστοιχα. Θα μιλήσει για όσα τον εμπνέουν και τον κάνουν τόσο παραγωγικό και επιτυχημένο και θα υπογράψει τα βιβλία του στους νεαρούς αλλά και μεγαλύτερους αναγνώστες του.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση εικονογράφησης παιδικών βιβλίων καθώς και άλλα δρώμενα, όπως εργαστήρια εικονογράφησης για παιδιά και εφήβους.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του British Council και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.