756
Ο Αλέξης Τσίπρας ανασκουμπώνεται κατά την προσέλευσή του στα γραφεία της Κουμουνδούρου την Παρασκευή | ΙΝΤΙΜEnews

Ωρα του Πρωθυπουργού: Τα… μαθηματικά Τσίπρα, το πικάρισμα του 3,5% και οι FT στην Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 14:05
Ο Αλέξης Τσίπρας ανασκουμπώνεται κατά την προσέλευσή του στα γραφεία της Κουμουνδούρου την Παρασκευή
|ΙΝΤΙΜEnews

Ωρα του Πρωθυπουργού: Τα… μαθηματικά Τσίπρα, το πικάρισμα του 3,5% και οι FT στην Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 14:05

Η Ωρα του Πρωθυπουργού μετατράπηκε την Παρασκευή σε ανοικτή σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκατέρωθεν βολές, ατάκες και χαρκακτηρισμούς, αν και εξαρχής ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα ακολουθήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της έντασης που θέλησε να επιβάλει από την αρχή της συζήτησης της ερώτησής του.

Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών ξεχώρισαν το πικάρισμα του κ. Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα με ένα λογοπαίγνιο για το 3,5% και μία παρατήρηση για το… κινητό, αλλά και η «μπηχτή» του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ προς την Σοφία Βούλτεψη για την ατάκα με τους Financial Times στις τσέπες των στελεχών της Κουμουνδούρου.

1.Το πικάρισμα του 3,5% και η παρατήρηση για το κινητό

Κατά την πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στα πρακτικά στατιστικά στοιχεία για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Ωρα του Πρωθυπουργού, τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του.

«Τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε είχαν κατατεθεί κ. Τσίπρα 319 ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό. Απαντήσατε συνολικά σε 11: μία κάθε 5,5 μήνες, ποσοστό 3,5%. Κάτι σας θυμίζει αυτό το ποσοστό, μου φαίνεται σας καταδιώκει», παρατήρησε με νόημα ο Πρωθυπουργός, για να ακολουθήσει και μία παρατήρηση σε δηκτικό ύψος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Μπορείτε νομίζω να προσέχετε εμένα και όχι να στέλνετε μηνύματα μιας και μιλάμε για σεβασμό στη Βουλή, εκτός και αν σας στέλνουν μηνύματα για να σας ετοιμάσουν για τη δευτερολογία σας».

«Πρέπει να είμαι πολύ ευτυχής από τη σημερινή σας τοποθέτηση γιατί τουλάχιστον έχουμε περάσει σε ένα διαφορετικό στάδιο. Από ψεύτης έγινα αδιάβαστος. Κάτι είναι και αυτό», απάντησε στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας.

«Μου κάνατε κριτική για τον αριθμό των επικαίρων ερωτήσεων που απάντησα ως πρωθυπουργός και κάνατε ένα ευφυολόγημα για το 3%. Υποβλήθηκαν 319 ερωτήσεις, αλλά ερωτήσεις από αρχηγούς κομμάτων υποβλήθηκαν μόνο 15. Απάντησα στις 8, δηλαδή σε ποσοστό πάνω από 60%. Και βεβαίως απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις που μου θέσατε εσείς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν πρέπει να έχετε παράπονο. Με τη μόνη διαφορά ότι είχατε μια μονομανία. Νομίζω τρεις φορές μου κάνατε ερώτηση για τα ζητήματα της τάξης, του νόμου και της ασφάλειας.

»Σε ό,τι αφορά τις 319 ερωτήσεις, 217 από αυτές τις κατέθεσε ένας βουλευτής μόνο, ο κ. Νικολόπουλος. Φαντάζομαι – κι εσείς είστε Πρωθυπουργός τώρα το ξέρετε- δεν είναι τόσο εύκολο να έρχεστε κάθε Παρασκευή να απαντάτε σε έναν βουλευτή. Όπως επίσης φαντάζομαι κάνετε και τώρα, διότι έχουν υποβληθεί 18 ερωτήσεις συνολικά όσο είστε Πρωθυπουργός, από αυτές 14 έχουν υποβληθεί από αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

«Από τις 14 συζητήθηκαν μόνο οι τρεις. Πιο κάτω από 3% είστε εσείς ήδη στους τέσσερις μήνες που κυβερνάτε. Αφήστε λοιπόν τα ευφυολογήματα», ανέφερε στην απάντησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγο περίεργα μαθηματικά η αλήθεια είναι, για έναν απόφοιτο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η συγκεκριμένη αναφορά πάντως έγινε ανάρπαστη στο Twitter όπου πολλοί διερωτώνταν για τις μαθηματικές γνώσεις του κ. Τσίπρα (δείτε εδώ το μπαράζ σχολίων).

»Εγώ προτίθεμαι κ. Τσίπρα να είμαι στη Βουλή μια φορά τον μήνα όπως έχω δεσμευτεί και το τηρώ. Εσείς ερχόσασταν μια φορά το εξάμηνο», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ιδιότυπο αυτό διάλογο για την πρωθυπουργική προσέλευση στο κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων.

2. Οι Financial Times στην Κουμουνδούρου και η Σοφία Βούλτεψη

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για απροθυμία να έρθει και να απαντήσει στην ερώτησή του: «αν δεν είχε αναδείξει το θέμα (των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα) το δημοσίευμα των Financial Times (περισσότερα εδώ) είμαι σίγουρος ότι πάλι δεν θα ερχόσασταν», είπε, ενώ αναφέρθηκε σε  «ανοησίες που άκουσα από κάποιους βουλευτές» της ΝΔ, όπως η κυρία Βούλτεψη που είπε ότι οι Financial Times είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και τον στήριζε 4,5 χρόνια».

«Ναι, κυρία Βούλτεψη, στην Κουμουνδούρου πηγαίνουμε στο καφενείο με τους Financial Times στην τσέπη. Και λέμε ο ένας στον άλλον μήπως έχεις τους Financial Times να δούμε τι γράφουν για το κόμμα σήμερα. Σοβαρευτείτε..», τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβερνητική βουλευτή.

«Σπεύσατε να ταυτιστείτε με το δημοσίευμα», τού απάντησε ο Πρωθυπουργός. «Ενας ξένος δημοσιογράφος μπορεί να κάνει λάθος για έναν ελληνικό νόμο. Οχι όμως ένας έλληνας πολιτικός και μάλιστα αρχηγός της αξιωματικής  αντιπολίτευσης […] Κατανοείστε τι ακριβώς κάνουμε και κάντε μας κριτική για πραγματικά γεγονότα και όχι για εκείνα που φαντάζεστε. Από τη Deutsche Welle της Κατοχής στους Financial Times, πάντα χαμένος στην μετάφραση κ. Τσίπρα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τελευταίο γλωσσικό του ολίσθημα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Οpen.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...