203
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης στα έδρανα της Βουλής | INTIMEnews

Στη Βουλή τα περιστατικά αστυνομικής βίας – ερώτηση Καμίνη στον Χρυσοχοΐδη

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 15:15
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης στα έδρανα της Βουλής
|INTIMEnews

Στη Βουλή τα περιστατικά αστυνομικής βίας – ερώτηση Καμίνη στον Χρυσοχοΐδη

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2019, 15:15

Οπως είχε προαναγγείλει (δείτε την ανάρτηση κάτω), ο Γιώργος Καμίνης φέρνει στη Βουλή τις καταγγελίες περί «ακραίας και αδικαιολόγητης άσκησης βίας» και «αυθαίρετες προσαγωγές και οι εικόνες εξευτελισμού της προσωπικότητας συλληφθέντων από δυνάμεις των ΜΑΤ» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Τα στιγμιότυπα ακραίας και αδικαιολόγητης άσκησης βίας, οι καταγγελίες για αυθαίρετες προσαγωγές και οι εικόνες…

Geplaatst door Γιώργος Καμίνης op Zaterdag 7 december 2019

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Επικρατείας και αρμόδιος τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής ζητεί να μάθει πόσες ΕΔΕ και προκαταρκτικές διοικητικές έρευνες έχουν διαταχθεί για τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας, καθώς επίσης αν έχει συνεδριάσει μέχρι στιγμής η νεοσυσταθείσα υπό τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο Ειδική Επιτροπή για την υλοποίηση των πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη για την αστυνομική βία.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με καταγγελίες και οπτικοακουστικά τεκμήρια για επαναλαμβανόμενα επεισόδια ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, με κορύφωση το χρονικό διάστημα από τον εορτασμό της 17η Νοέμβρη έως και την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, σε αρκετά από αυτά τα περιστατικά φέρεται να εμπλέκονται πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια και τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...