397
Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας συζητούν στη Βουλή. Τώρα η Βουλή θα συζητήσει για την τύχη των δυό τους | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 15:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/09/2019, 20:22
Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας συζητούν στη Βουλή. Τώρα η Βουλή θα συζητήσει για την τύχη των δυό τους
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 15:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/09/2019, 20:22

Η ώρα της Εξεταστικής ήρθε πιο κοντά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα. Οπως αναμενόταν, ο μεσημέρι της Παρασκευής διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η δικογραφία από τις έρευνες για το πώς «στήθηκε» από την κυβέρνηση η υπόθεση Novartis προκειμένου να εμπλακούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Η λεγόμενη «σκευωρία» της Novartis είναι η καταγγελλόμενη επιχείρηση χειραγώγησης της δικαστικής έρευνας για τη φαρμακοβιομηχανία ώστε να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης Τσίπρα.

Οπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της στο kathimerini.gr η Ιωάννα Μάνδρου, στις καταθέσεις τους προς τον εισαγγελέα που ερευνά τη σκευωρία, τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Βαγγέλης Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis (Ρασπούτιν), καθώς και τον τέως Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ότι είχε γνώση.

Αφού διαβιβάστηκε η δικογραφία –αυτόματη διαδικασία που ακολουθείται μόλις αναφερθεί όνομα πολιτικού στην έρευνα– η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα κ. Αγγελή.

Καβγάς ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Η είδηση της διαβίβασης της δικογραφίας της Novartis στη Βουλή, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας –τι άλλο;– την πολιτική «ελίτ»:

«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν. Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους. Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου και να κάνει αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Από την Πειραιώς απάντησαν στον ΣΥΡΙΖΑ με μια ανακοίνωση:

«Ρεβάνς ζητά όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια. Ας μην την προσβάλλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του “ή εμείς ή αυτοί”. Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα “Ρασπούτιν” ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων. Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...