171
Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη Βουλή η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 09:22
Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη Βουλή η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 09:22

Η Ολομέλεια της Βουλής συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή για να αποφασίσει, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, για το θέμα της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Υγείας έχει ζητήσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας την άρση της ασυλίας του, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, «να αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία σε βάρος μου».

«Η Βουλή εκ του Συντάγματος, είναι υποχρεωμένη να ανταποκρίνεται και να αντιστοιχίζεται με τις κινήσεις της Δικαιοσύνης», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι στη σημερινή διαδικασία δεν θα υπάρξει «σκιαμαχία», δεδομένου ότι και ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προανήγγειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς θα ζητήσει την άρση της ασυλίας και του Αδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο, χθες τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο Πάνος Καμένος δεν δέχτηκαν την άρση της ασυλίας τους. Το αίτημα τους έγινε δεκτό και οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...